Kako razgovarati s prvašićem prije prvog dana škole?

Thinkstock
Podijelite svoja vlastita iskustva prvog dana škole s djetetom. Govorite djetetu o svom omiljenom učitelju, sjajnim prijateljima koje ste stekli za vrijeme školovanja ili o zabavnoj zadaći koje se sjećate.Neka dijete shvati da je osjećati se uzbuđeno normalna pojava
Vidi originalni članak

Do uzbudljive noći pred početak prvog razreda trebali ste već pripremiti dijete na novi ritam odlaženja u krevet. Tjedan dana prije početka škole prijeđite pješke nekoliko puta s djetetom put od kuće do škole. Možete snimiti i nekoliko fotografija i zajedno s djetetom napraviti plakat ili kartu na kojoj ćete ucrtati znamenitosti na putu do škole. 

Podijelite svoja vlastita iskustva prvog dana škole s djetetom. Govorite djetetu o svom omiljenom učitelju, sjajnim prijateljima koje ste stekli za vrijeme školovanja ili o zabavnoj zadaći koje se sjećate. Pripovijedajte djetetu i kako ste se kao odrasla osoba osjećali kad ste prvi put krenuli na novi posao. Neka dijete shvati da je osjećati se uzbuđeno normalna pojava. Dan prije polaska u prvi razred uzbuđenje će biti na vrhuncu.

Zajedno s djetetom birajte i pripremite odjeću za sutrašnji dan. Provjerite na web stranici škole je li potrebno donijeti torbu i knjige prvi dan. U školama se obično prvog dana nastave pripremi svečana priredba i nije potrebno donijeti torbu i knjige.

Ako živite u mjestu gdje učenici dobivaju besplatne udžbenike, provjerite je li potrebno donijeti vrećice u kojima ćete odnijeti knjige kući kako biste ih omotali i označili imena svoje djece. 

Nakon što je sve pripremljeno za sljedeći dan, usredotočite se na zabavu i opuštajuću večer. Neka to bude obiteljska večer s posebnom večerom i slavljeničkim desertom u čijoj pripremi će sudjelovati i  budući prvašić. 

Sljedeća tema: Prvi dan u školi 

Posjeti missMAMA