Neodoljiva čokoladna brownie torta za hladne zimske dane

Thinkstock
Ovu tortu možete napraviti zaista brzo, a odgovara uz svaku prigodu – nedjeljni ručak ili rođendanski tulum
Vidi originalni članak

Biskvit:

  • 4 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 2 velike žlice brašna
  • 200 g mliječne čokolade
  • 250 g tamne čokolade
  • 250 g maslaca

Krema:

  • 400 ml vrhnja za šlag
  • 250 g tamne čokolade
  • pola šlagfixa

Ukrašavanje:

  • 500 ml vrhnja za šlag

Priprema:

1. Za biskvit na pari otopite obje vrste čokolade. Zatim izmiksajte jaja s obje vrste šećera dok se volumen ne utrostruči.

2. Dodajte otopljenu čokoladu s maslacem u smjesu od jaja i dodajte brašno. Miksajte dok se sastojci ne povežu.

3. Stavite u namašćen kalup i pecite 40 minuta na temperaturi od 160 stupnjeva. Topli biskvit polako namočite s toplim mlijekom.

4. Za kremu zagrijte vrhnje za šlag i u njemu otopite čokoladu. Ohladite u hladanjaku sat vremena.

5. Izvadite kremu iz hladnjaka i dodajte pola šlagfixa te izmiksajte.

6. Prelijte kremu preko hladnog biskvita. Vratite tortu u hladnjak, a kada se dobro ohladi ukrasite ju tučnim vrhnjem za šlag.

Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr.

Posjeti missMAMA