Mesne okruglice u slasnom umaku od rajčice

Thinkstock
Umak od rajčice podići će okus mljevenog mesa, kojeg možete poslužiti uz razne priloge
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 grama mljevenog mesa
  • luk 
  • 3 režnja češnjaka
  • 50 grama slanine
  • 1 mala žlica sušenog timijana
  • 5 žlica polirane riže (ili brašno )
  • pola vezice peršina
  • 1 vezica bosiljka
  • 350 grama pelata
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • maslinovo ulje

Priprema:

1. Luk i češnjak narežite na sitne kockice i popržite na maslinovu ulju, dodajte nasjeckanu slaninu, pržite 2-3 min.

2. U zdjeli pomiješajte mljeveno meso s polovicom prepržene smjese luka i slanine, dodajte timijan, rižu i grubo nasjeckani peršin. Začinite soli i paprom, dobro rukama izmiješajte sastojke i oblikujte kuglice.

3. U ostatak smjese luka i slanine dodajte pelate, posolite, popaprite i kuhajte 15-tak min. Po potrebi začinite žličicom šećera.

4. U tavi na maslinovom ulju popržite kuglice sa svih strana. Premjestite ih u vatrostalnu posudu i zalijte sa umakom. Pecite oko 45 min u zagrijanoj pećnici na 180°C.

Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA