Meksičke tortilje s piletinom i povrćem

Thinkstock
Bogate tortilje čuvaju jedinstvene okuse sočnog povrća i mekanog pilećeg mesa
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 400 grama pilećih prsa
  • 1 jaje
  • 50 grama bijelog pšeničnog brašna
  • 1 žuta paprika
  • 2 ljubičasta luka
  • 100 grama rukole
  • vezica lista peršina
  • 200 grama matovilca
  • 8 komada tortilja
  • 4 rajčice
  • 1 krastavac
  • 2 dl kiselog vrhnja (12% masti)
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 dl suncokretovog ulja
  • čili papričica
  • papar
  • sol
  • paprika u prahu
  • korijander
  • kurkuma
  • mljeveni kumin

Priprema:

1. Pileća prsa očistite i narežite na tanje prutiće. Začinite ih smjesom začina.

2. Panirajte ih (brašno, jaje, možete umiješati i sjemenke sezama) i pržite u dubokom ulju oko 1-2 min, dok ne dobiju zlatnu boju.

3. Povrće operite i nasjeckajte na prutiće.

4. Za umak svježi krastavac i češnjak nasjeckajte na sitno, pomiješajte s kiselim vrhnjem, začinite sa soli, paprom i malo limunova soka.

5. U tortilje složite meso, povrće i umak.

Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA