Meksičke tortilje s piletinom i povrćem
Bogate tortilje čuvaju jedinstvene okuse sočnog povrća i mekanog pilećeg mesa
Sastojci:
- 400 grama pilećih prsa
- 1 jaje
- 50 grama bijelog pšeničnog brašna
- 1 žuta paprika
- 2 ljubičasta luka
- 100 grama rukole
- vezica lista peršina
- 200 grama matovilca
- 8 komada tortilja
- 4 rajčice
- 1 krastavac
- 2 dl kiselog vrhnja (12% masti)
- 1 režanj češnjaka
- 2 dl suncokretovog ulja
- čili papričica
- papar
- sol
- paprika u prahu
- korijander
- kurkuma
- mljeveni kumin
Priprema:
1. Pileća prsa očistite i narežite na tanje prutiće. Začinite ih smjesom začina.
2. Panirajte ih (brašno, jaje, možete umiješati i sjemenke sezama) i pržite u dubokom ulju oko 1-2 min, dok ne dobiju zlatnu boju.
3. Povrće operite i nasjeckajte na prutiće.
4. Za umak svježi krastavac i češnjak nasjeckajte na sitno, pomiješajte s kiselim vrhnjem, začinite sa soli, paprom i malo limunova soka.
5. U tortilje složite meso, povrće i umak.
Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr