Likovni odgoj pozitivno utječe na razvoj djeteta: Ogledne radionice u Zagrebu

Promo
U zagrebačkom studiju Lapo Lapo počinje ciklus zanimljivih OMart likovnih radionica za djecu raznih dobnih uzrasta
Vidi originalni članak

Street art studio Lapo Lapo od drugog polugodišta i pod vodstvom Melite Omeragić, kiparice i waldorfske pedagoginje, započinje s programom likovnih radionica za djecu i mlade te tečajevima Priprema za Školu primijenjene umjetnosti. Programi se održavaju u samom centru grada na adresi Ilica 50.

U umjetničkom okruženju studija Lapo Lapo te kao nastavak uspješne suradnje s Melitom Omeragić, djeca i mladi podijeljeni u manje grupe prema dobnim uzrastima, družit će se i slobodno izražavati kroz umjetnost. Premali broj sati likovnog odgoja u osnovnoj školi smanjuje mogućnost razvitka kreativnosti djeteta te se nepovoljno odražava na mentalni odgoj djece, tvrde psiholozi.

Iz dječjeg likovnog izražavanja može se puno toga iščitati! Djeca nam na ovaj kreativan način šalju poruku! Na likovnim radionicama i radom u manjoj grupi posvećujemo se individualno svakom djetetu. Cilj nam je uz usvajanje likovnih vještina i tehnika rada, ojačati samopouzdanje naših polaznika, potičući njihov interes i budnost za svijet oko sebe. Talent nije presudan, jer svi polaznici razvijaju fine motoričke vještine, koordinaciju oko-ruka, prostornu percepciju, kreativno i kritičko mišljenje te sposobnost timskog i samostalnog rada.“ navodi Melita Omeragić, voditeljica likovnih programa.

Program likovnih radionica uključuje crtačke, slikarske i kiparske tehnike rada, a svi materijali na radionicama su osigurani. Kako su današnja djeca često preopterećena školskim obvezama te su uvelike izloženi digitalnoj tehnologiji i stresu u programu koristimo i Mindfulness tehnike disanja. Radi učinkovitosti iskustvenog i doživljajnog učenja, program predviđa i terenske radionice (posjete muzejima, umjetničkim školama i srodnim institucijama) te gostovanja umjetnika s današnje scene. Program likovnih grupa završava izložbom radova u Muzeju suvremene umjetnosti.

Tečaj Priprema za Školu primijenjene umjetnosti osigurava kvalitetnu pripremu za prijemni ispit uz stručno vodstvo akademske kiparice i waldorfske pedagoginje Melite Omeragić. Melita već niz godina priprema učenike za upis u ŠPUD te se može pohvaliti s više od 90 posto prolaznosti svojih polaznika. U posljednje dvije godine pripremila je više od 70 polaznika za prijemni ispit od kojih 65 uspješno prolazi prijemni i upisuje ŠPUD. U siječnju smo za vas pripremili dvije ogledne subote (12.1. i 19.1.) na kojima ćemo predstaviti naše OMart radionice.

Subota, 12.1.2019.:

9:30-10:30 sati - ogledni sat PRIPREME ZA ŠPUD (rezervirano za učenike koji se žele pripremiti za prijemni ispit Škole primijenjene umjetnosti i njihove roditelje). Na ovom oglednom satu ćemo objasniti što sve radimo i na koji način se pripremamo za prijemni ispit na tečaju Priprema za ŠPUD)

11:00-12:00 sati - ogledni sat LITTLE ARTISTS, likovne grupe od 5-7 godina. Predstavit ćemo program roditeljima, a naši će se mali umjetnici upoznati s prostorom i voditeljicom te kreativno zabaviti.

12:30-13:30 sati - ogledni sat KIDS ART, likovne grupe od 7-9 godina. Predstavit ćemo program roditeljima, a naši će se mali umjetnici upoznati s prostorom i voditeljicom te kreativno zabaviti.

Subota, 19.1.2019.:

11:30-12:30 sati - ogledni sat KIDS ART, likovne grupe od 7-9 godina. Predstavit ćemo program roditeljima, a naši će se mali umjetnici upoznati s prostorom i voditeljicom te kreativno zabaviti.

13:00-14:30 sati - ogledni sat TEEN ART, likovne grupe od 10-14 godina. Predstavit ćemo program našim polaznicima i roditeljima, a zatim će se naši umjetnici okušati u jednoj od crtačkih tehnika.

Prijave i informacije na: om.art.radionice@gmail.com, Telefon: +385 (0)91 5021727, Melita Omeragić. Sve informacije pratite putem FB stranice Lapo Lapo i Melita Omeragić aRT

Posjeti missMAMA