Jesensko jelo: Mesne okruglice s prokulicama

Thinkstock
Prokulice ili volite ili mrzite, ali dajte im priliku u ovoj sjajnoj kombinaciji s mesnim okruglicama
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 400 grama mljevene junetine
  • 1 crveni luk
  • 2 češnjaka
  • 2 žlica kravljeg mlijeka
  • 2 žlice pšeničnog brašna
  • 2 dl pasirane rajčice (passata)
  • ulje
  • sol
  • papar
  • 1 mrkva 
  • 1 celer
  • 1 poriluk (bijeli dio)
  • 6 kom kelja pupčara
  • 2 rajčice
  • 1 zelena paprika
  • 1 žličica šećera
  • 1 žlica vinskog octa

Priprema:

1. Očistite i nasjeckajte mrkvu, papriku, celer i poriluk te pirjajte na ulju. Dodajte prokulice, pasiranu rajčicu, sjeckane rajčice, šećer, ocat i mljevenu papriku.

2. Začinite solju, paprom i kuhajte oko 10 minuta.

3. Mljevenom mesu dodajte nasjeckani luk i češnjak, mlijeko, sol i izmiješajte.

4. Oblikujte okruglice, uvaljajte ih u brašno i ispržite. Posložite ih u veću tavu, prelijte pripremljenim umakom i pirjajte oko 20 minuta.

Potražite još recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA