Jesensko jelo: Mesne okruglice s prokulicama
Prokulice ili volite ili mrzite, ali dajte im priliku u ovoj sjajnoj kombinaciji s mesnim okruglicama
Sastojci:
- 400 grama mljevene junetine
- 1 crveni luk
- 2 češnjaka
- 2 žlica kravljeg mlijeka
- 2 žlice pšeničnog brašna
- 2 dl pasirane rajčice (passata)
- ulje
- sol
- papar
- 1 mrkva
- 1 celer
- 1 poriluk (bijeli dio)
- 6 kom kelja pupčara
- 2 rajčice
- 1 zelena paprika
- 1 žličica šećera
- 1 žlica vinskog octa
Priprema:
1. Očistite i nasjeckajte mrkvu, papriku, celer i poriluk te pirjajte na ulju. Dodajte prokulice, pasiranu rajčicu, sjeckane rajčice, šećer, ocat i mljevenu papriku.
2. Začinite solju, paprom i kuhajte oko 10 minuta.
3. Mljevenom mesu dodajte nasjeckani luk i češnjak, mlijeko, sol i izmiješajte.
4. Oblikujte okruglice, uvaljajte ih u brašno i ispržite. Posložite ih u veću tavu, prelijte pripremljenim umakom i pirjajte oko 20 minuta.
Potražite još recepata na portalu Gastro.hr