Jednostavni njoki u umaku od rajčica

Thinkstock
Djeca vole tjesteninu i slična jela. Brzo i jednostavno jelo s rajčicama, koje uz malo sastojaka može biti jako ukusno
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 600 ml pasirane rajčice
  • 150 grama suhe slanine
  • 1 komad luka
  • 70 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice origana
  • 400 grama njoka
  • bosiljak

Priprema:

1. Skuhajte njoke.

2. Popržite luk i slaninu. Dodajte pasiranu rajčicu u lonac pa kada zavrije kuhajte dvije minute, zatim dodajte vrhnje za kuhanje i kuhajte još pet minuta.

3. Umiješajte origano. Kad su njoki gotovi, prelijte ih umakom od rajčica i ukrasite listovima bosiljka. Prema želji, u umak možete dodati i sušene rajčice.

Pronađite još recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA