Jednostavna torta s panna cottom i voćem
Sastojci:
- 400 grama Petit Beurre keksa
- 200 grama maslaca
- 1 panna cotta u prahu
- 500 ml mlijeka
- 20 grama malina
- 30 grama borovnica
- 20 grama kupina
- 15 grama šećera
Priprema:
1. Dno kalupa za pečenje obložite masnim papirom. U vrećicu za zamrzavanje stavite kekse i valjkom za tijesto ih usitnite. U maloj zdjeli iznad kipuće vode, rastopiti maslac pa ga dodajte smrvljenim keksima. Dobro promiješajte žlicom ili rukama kako bi smjesa postala kompaktna.
2. Smjesu s keksima jednako rasporedite na dnu kalupa i pritisnite prstima kako se ne bi odvajalo prilikom pečenja. Stavite u hladnjak 10-15 min da se smjesa stisne i ohladi.
3. Zagrijte mlijeko, dodajte Panna cottu i miješajte pjenjačom kako se ne bi stvorile grudice. Pustite da se kuha još par minuta neprestano miješajući. Kada se smjesa dovoljno zgusne, maknite sa štednjaka i ostavite sa strane da se hladi. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
4. U tavi rastopiti šećer, dodati svježe voće i pola šalice vode. Kuhati 3-5 minuta dok ne dobijete glatki sirup. Ostavite ga sa strane da se ohladi. Izvadite biskvit od keksa iz hladnjaka i stavite u pećnicu na 15 minuta, kada se dovoljno zagrije. Nakon 15 minuta zalijte biskvit sa smjesom panna cotte. Neka se ohladi pola sata, a zatim dodajte bobice sa sirupom i poslužiti.