I djeca će biti oduševljena: Popečci od krumpira
Ovaj jednostavan i hranjiv obrok možete poslužiti kao ukusno predjelo ili samostalan večernji obrok. Za koju god varijantu se odlučite, jedno je sigurno: vaši će ukućani biti oduševljeni!
Sastojci:
- 300 g krumpira
- 1 režanj češnjaka
- mlijeko
- sol
- brašno
- crveni luk
- peršin
Priprema:
1. Ogulite krumpir pa ga naribajte s lukom. Dodajte brašno, sol, zgnječen češnjak, nasjeckani peršin i malo mlijeka te promiješajte da dobijete kompaktnu smjesu tijesta.
2. Zagrijte u tavi ulje, stavite žlicu tijesta i raširite ga te ga s obiju strana pecite dok popečci od krumpira ne postanu rumeni i hrskavi. želite li ljepše i pravilnije popečke, s manje krumpira, koje možete lagano umijesiti i rukama, dodajte još brašna i jedno jaje kako biste dobili čvršće tijesto.
Pronađite još recepata na portalu Gastro.hr