Hrskavi kroketi kao prilog i glavno jelo

Thinkstock
Ovaj hrskav i kremast prilog bit će poslastica za vaše mališane, a omiljeni začini dat će im poseban okus
Vidi originalni članak

Ovakvi kroketi odlično se slažu s mesom s grilla, umacima, ali mogu poslužiti i kao samostalan obrok uz žlicu kakvog dobrog povrća i finog domaćeg tartar umaka. Možete ih pripremiti u obliku pljeskavica te vam na taj način mogu zamijeniti meso i popečke. Parmezan će ih učiniti posebnima, a peršin im dati aromu. Hrskavi izvana, kremasti iznutra, kroketi su odličan izbor za svaku priliku.

Sastojci:

  • 2 šalice pire krumpira
  • 2 žlice luka
  • 1 jaje
  • 3 žlice parmezana
  • 2 žlice peršina
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • 2 žlice ulja

Priprema:

1. Pomiješajte pire krumpir, sitno sjeckan ili nariban luk, jaje, parmezan i peršin pa zamijesite tako da dobijete kompaktnu, ali mekanu smjesu.

2. Po želji oblikujte smjesu pa spremite u hladnjak.

3. Uvaljajte krokete u krušne mrvice i pecite na vrućem ulju oko 4 minute, dok ne postanu smeđe s obje strane. 

Dobar tek!

Potražite još recepata na Gastro.hr

Posjeti missMAMA