Hrskava pohana svinjetina sa začinima i sirom
Svinjetini pohanoj s začinima teško je odoljeti. Pripremite meso, uvaljajte ga na već dobro poznat način s malim zaokretom. Krušnim mrvicama dodajte kadulju i parmezan. Tako pripremljeno meso poslužite uz pire krumpir, rižu, kašu ili neki drugi prilog prema vlastitom ukusu
Sastojci:
- 8 kom svinjskih kotleta
- 100 g brašna
- 4 jaja
- 150 g krušnih mrvica
- 1 žlica sjeckane kadulje
- 40 g parmezana
- ulje
Priprema:
1. Svinjetinu začinite soli i paprom sa svih strana.
2. U tri posudice podijelite brašno, umućena jaja i krušne mrvice pomiješane sa sitno ribanim parmezanom, kaduljom, soli i paprom.
3. Svaki kotlet najprije uvaljajte u brašno, pa u jaja, pa u mješavinu začina i krušnih mrvica.
4. Zagrijte ulje pa pecite kotlete dok ne dobiju lijepu, zlatnu boju.
Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr