Fini i jednostavni muffini od krumpira s umakom od vrhnja
Naribajte krumpir i luk, pomiješajte sa začinima i ubacite u kalup za muffine. Pustite da se muffini ispeku dok ne postanu hrskavi i poprime lijepu smeđu boju, a zatim ih poslužite uz umak od kiselog vrhnja i krastavaca. Dobit ćete sjajan prilog, ali i zasebno jelo za vrijeme užurbanih dana. Krumpir možete naribati i dan prije pa ga samo ubaciti u pećnicu.
Sastojci:
- 2 šalice naribanog krumpira
- 2 žlice luka
- 200 g mladog špinata
- 4 žlice parmezana
- 1 žlica maslaca
- 1 žličica crvene paprike
- 100 ml vrhnja
- 2 režnja češnjaka
- 2 kisela krastavca
- peršin
- sol, papar
Postupak:
1. Naribajte krumpir i luk.
2. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
3. Pomiješajte ribani krumpir, luk, mladi špinat, parmezan, sol, papar i crvenu papriku.
4. Maslacem premažite košarice u kalupu za muffine.
5. Napunite ih mješavinom krumpira i luka, pa lagano utisnite u kalup.
6. Pecite oko 45 minuta dok ne dobiju smeđu boju.
7. Kiselo vrhnje pomiješajte s protisnutim češnjakom, dodajte malo sjeckanog peršina, začinite soli i paprom i naribajte dva kisela krastavca.
8. Pomiješajte i poslužite uz košarice.
Dobar tek!
Pročitajte više ns Gastro.hr