Fini i jednostavni muffini od krumpira s umakom od vrhnja

Thinkstock
Obožavamo obroke koje ne treba pripremati cijelu vječnost, a ako su k tome fini poput ovog, nećemo se buniti. Zagarantirano će se svidjeti i vašim najmlađima
Vidi originalni članak

Naribajte krumpir i luk, pomiješajte sa začinima i ubacite u kalup za muffine. Pustite da se muffini ispeku dok ne postanu hrskavi i poprime lijepu smeđu boju, a zatim ih poslužite uz umak od kiselog vrhnja i krastavaca. Dobit ćete sjajan prilog, ali i zasebno jelo za vrijeme užurbanih dana. Krumpir možete naribati i dan prije pa ga samo ubaciti u pećnicu.

Sastojci:

  • 2 šalice naribanog krumpira
  • 2 žlice luka
  • 200 g mladog špinata
  • 4 žlice parmezana
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žličica crvene paprike
  • 100 ml vrhnja
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 kisela krastavca
  • peršin
  • sol, papar

Postupak:

1. Naribajte krumpir i luk.  

2. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.

3. Pomiješajte ribani krumpir, luk, mladi špinatparmezan, sol, papar i crvenu papriku.

4. Maslacem premažite košarice u kalupu za muffine.

5. Napunite ih mješavinom krumpira i luka, pa lagano utisnite u kalup.

6. Pecite oko 45 minuta dok ne dobiju smeđu boju.

7. Kiselo vrhnje pomiješajte s protisnutim češnjakom, dodajte malo sjeckanog peršina, začinite soli i paprom i naribajte dva kisela krastavca.

8. Pomiješajte i poslužite uz košarice.

Dobar tek! 

Pročitajte više ns Gastro.hr

Posjeti missMAMA