Domaći riblji štapići koje će klinci obožavati

Thinkstock
Hrskavi izvana, meki iznutra, ovi riblji štapići osvojit će vas na prvu. Nisu vam potrebne tri posude za pohanje. Dovoljno će biti pomiješati sve sastojke u jednoj pa samo umakati ribu. Štapiće poslužite uz rižu, hrskave pržene krumpiriće ili ih upakirajte u sočan i bogat sendvič koji ćete dodatno začiniti sezonskim povrćem
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 600 g oslića ili druge ribe po želji
  • 150 g brašna
  • 200 ml mineralne vode
  • 1 jaje
  • 1 žlica češnjaka u prahu
  • ulje
  • sol, papar

 Priprema:

1. Ribu najprije lagano posolite. Zagrijte ulje. U posudi pomiješajte brašno, mineralnu vodu, češnjak u prahu, jaje, sol i papar.

2. Ubacite filete ribe u tu smjesu pa ih pržite u ulju.

3. Gotovi su kada poprime lijepu, žuto zlatnu boju.

4. Nakon što ih izvadite iz ulja, najprije ih stavite na papirnati ručnik kako bi se ocijedio višak masnoće, a zatim pokapajte s malo limunovog soka.

Potražite još odličnih recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA