Domaći mirisni pereci s umakom od sira za cijelu obitelj

Thinkstock
Napravite domaće, meke perece s tijestom za pizzu i umakom od sira u kojima može uživati cijela obitelj, a posebno mališani
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 450 g tijesta za pizzu
  • brašno za posipavanje
  • 2 žlice sode bikarbone
  • 4 šalice vruće vode
  • sol za posipavanje

Za umak:

  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica glatkog brašna
  • 3/4 šalice mlijeka
  • 3/4 šalice naribanog cheddara
  • 1/4 žličice cayenne papra

Priprema:

1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.

2. Na pobrašnjenoj dasci, izrezati tijesto u 8 - 10 kuglica.

3. Svaki kuglicu razvući u oblik valjka duljine 60 cm i oblikovati perec.

4. U vrućoj vodi rastopiti sodu bikarbonu i svaki napravljeni perec kratko umočiti u vodu.

5. Poslagati perece na papir za pečenje i posoliti ih s krupnom soli.

6. Peći 7 - 8 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.

Umak:

1. Na srednjoj vatri rastopiti maslac i dodati brašno, miješati pjenjačom minutu pa zaliti mlijekom i kuhati kratko, dok se ne počnu stvarati mjehurići; maknuti s vatre i umiješati sir te miješati dok se sav sir ne rastopi; dodati cayenne papar i sve dobro promiješati.

2. Pečene perece poslužiti s umakom od sira.

Potražite još odličnih recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA