Dječak koji je puštao kosu za oboljele od raka i sam obolio od agresivne vrste

Facebook/Victory For Vinny
Vinny ima sedam godina i zadnje dvije godine puštao je kosu kako bi ju donirao za perike za bolesnu djecu. Kad se ošišao, osjećao je čudnu bol u desnom oku koja se proširila i na koljeno. Otkriven mu je agresivni Ewingov sarkom no hrabri se dječak ne predaje
Vidi originalni članak

Prije dvije godine 7-godišnji Vinny Desautels gledao je svoju mamu Amandu Azevedo kako se sprema za humanitarni događaj za podršku lokalnoj zajednici oboljelih od limfoma u Sacramentu, Kaliforniji. Upitao je majku o toj bolesti. Amanda je nedavno za The Washington Post rekla da mu je objasnila najbolje što je mogla o surovosti raka i da zbog terapije ljudi gube kosu, što može biti jako teško, pogotovo mladim ženama.

Pustio kosu za djecu oboljelu od raka i nije ga smetalo što izgleda kao curica

Upitao je može li on puštati kosu za donaciju. Sljedeće dvije godine, prekrasni Vinny trpio je izrugivanje i čudne poglede djece iz škole, ali i stranaca, no nije odustao. Kad je kosa narasla do željenih 33 centimetara, ošišao se i poslao kosu za izradu perika za djecu. Bio je presretan što je donirao kosu, unatoč čudnoj boli u desnom oku. Bila je sezona alergija pa mu je obiteljski liječnik prepisao kapi za oči i lijek za alergiju.

Bljeskalica fotoaparata spasila bebi život

Tjednima kasnije, bol nije nestala i roditelji su ga naručili kod oftalmologa. Dan prije pregleda, žalio se na bol u koljenu. Tad su roditelji primijetili čudnu oteklinu na njegovom kuku. Odveli su ga na hitnu gdje je rendgen otkrio tumor koji raste na zdjelici. Sljedeće jutro otkrili su i da je bol u oku također uzrokovana tumorom.

Djevojčice koje su preživjele rak ponovno pozirale zajedno

Vinnyju je dijagnosticiran agresivan rak u četvrtom stadiju, Ewingov sarkom, tumor koštanog tkiva i najmaligniji koštani tumor dječje dobi. Vinny je upravo završio prvu rundu kemoterapije i otpušten je doma. Mama je u 30. tjednu trudnoće s trećim sinom i Vinny je jako uzbuđen što će on i stariji brat Jake, dobiti još jednog brata

Mama Amanda Azevedo i tata Jason Desautels otvorili su Facebook stranicu podrške Victory For Vinny

Posjeti missMAMA