Desert u čaši: Jagode u sanjivoj kombinaciji

Thinkstock
Ne peče se, ledeno je i osvježava – bolja kombinacija zasigurno ne postoji! Po ovom receptu, vaš desert ide u frižider ili zamrzivač umjesto u pećnicu, a jede se iz čaše
Vidi originalni članak

Idelna je ideja za iskorištavanje svježih jagoda, a da pritom osvojite svoju obitelj i prijatelje laganim desertom.

Sastojci:

  • Maslac
  • Keksi
  • Šećer
  • 3 bjelanjka
  • 2 limuna
  • Jagode
  • Slatko vrhnje

Postupak:

1. Napravite podlogu od smrvljenih keksa i maslaca.

2. Utisnite ih u čaše i ostavite u hladnjaku kako bi se stisnuli.

3. Bjelanjke izmiksajte u posudi i dodajte im limunov sok. I dalje tucite bjelanjke dodajući im šećer dok se ne pretvore u pjenu. Dodajte jagode i miksajte dok od njih ne ostanu samo komadići.

4. Rasporedite kremu po podlozi od keksa i ostavite u hladnjaku na nekoliko sati ili preko noći. Za brže rezultate možete staviti čaše i u zamrzivač.

Dodatno ukrasite svoj desert tučenim slatim vrhnjem ili jagodama na vrhu.

Dobar tek!

Pročitajte više na Gastro.hr

Posjeti missMAMA