Čupavci: Bakin recept za omiljeni desert djetinjstva
Mađarica, pita od jabuka, orahnjača spadaju u svima omiljene kolače i recepti za njih sigurno su zapisani u svakoj bilježnici. Čupavci su jedan od takvih kolača, često razmjenjujemo recepte i isprobavamo nove dok konačno ne nađemo 'onaj pravi'
Čupavci su vrlo jednostavni za napraviti, dovoljno je ispeći biskvit i umočiti kocke u čokoladu pa zatim u kokos. Ta divna kombinacija čokolade i kokosa brzo će nestati s tanjura. Postoji različite kombinacije, poput čupavca s bijelom čokoladom. Mi vam donosimo recept iz bakine bilježnice, mali slasni zalogaji kojima svi teško odolimo.
Potrebno vam je:
- 3 jaja
- 13 žlica ulja
- 16 žlica brašna
- 10 žlica šećera
- 1 prašak za pecivo
Za umak:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 100 ml mlijeka
- 100 g maslaca
- Kokos brašno
Priprema:
- Odvojite žumanjke i bjelanjke.
- Žumanjke izradite sa šećerom i dodajte ulje.
- U posebnoj posudi promiješajte brašno i prašak za pecivo i dodajte postepeno žumanjcima konstantno miješajući.
- U posebnoj posudi izradite bjelanjke i umiješajte mješavini žumanjaka i brašna.
- Pecite na 180 stupnjeva, 15 minuta.
- Kada se biskvit ohladio izrežite ga u željen oblik čupavca.
- Otopite čokoladu za kuhanje i margarin u mlijeku.
- Svaki čupavac dobro potopite u umak i uvaljajte u kokosovo brašno.
Potražite još finih recepata na portalu missGastro.hr