Čupavci: Bakin recept za omiljeni desert djetinjstva

Lidija Lončarić
Mađarica, pita od jabuka, orahnjača spadaju u svima omiljene kolače i recepti za njih sigurno su zapisani u svakoj bilježnici. Čupavci su jedan od takvih kolača, često razmjenjujemo recepte i isprobavamo nove dok konačno ne nađemo 'onaj pravi'
Vidi originalni članak

Čupavci su vrlo jednostavni za napraviti, dovoljno je ispeći biskvit i umočiti kocke u čokoladu pa zatim u kokos. Ta divna kombinacija čokolade i kokosa brzo će nestati s tanjura. Postoji različite kombinacije, poput čupavca s bijelom čokoladom. Mi vam donosimo recept iz bakine bilježnice, mali slasni zalogaji kojima svi teško odolimo.

Potrebno vam je:

  • 3 jaja 
  • 13 žlica ulja 
  • 16 žlica brašna 
  • 10 žlica šećera
  • 1 prašak za pecivo

Za umak:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 100 ml mlijeka
  • 100 g maslaca
  • Kokos brašno

Priprema:

  1. Odvojite žumanjke i bjelanjke.
  2. Žumanjke izradite sa šećerom i dodajte ulje.
  3. U posebnoj posudi promiješajte brašno i prašak za pecivo i dodajte postepeno žumanjcima konstantno miješajući.
  4. U posebnoj posudi izradite bjelanjke i umiješajte mješavini žumanjaka i brašna.
  5. Pecite na 180 stupnjeva, 15 minuta.
  6. Kada se biskvit ohladio izrežite ga u željen oblik čupavca.
  7. Otopite čokoladu za kuhanje i margarin u mlijeku.
  8. Svaki čupavac dobro potopite u umak i uvaljajte u kokosovo brašno.

Potražite još finih recepata na portalu missGastro.hr

Posjeti missMAMA