Zašto bi ovog vikenda trebala s djecom posjetiti Bundek?

Thinkstock :Dođite 11. rujna na Bundek i postanite dio najveće plogging utrke u Hrvatskoj.
11. rujna na zagrebačkom Bundeku organizira se najveća plogging utrka u Hrvatskoj. Osim utrke, mališane ( i odrasle) čeka mnoštvo zabavnog i edukativnog sadržaja te fantastične nagrade!
Vidi originalni članak

Djeca sve više vremena provode pred ekranima mobitela, tableta, računala ili televizora, a sve manje u prirodi pa tako sve više gube sposobnost povezivanja s prirodom.

Zašto je važno da djeca borave u prirodi i da uče o zaštiti prirode?

Zbog vrlo malo vremena provedenog u prirodi današnja djeca imaju i ograničeno poštovanje prema svom prirodnom staništu. To će imati dugoročne posljedice u budućnosti. Poremećaji manjka pažnje i depresija mogu biti sve češći. Naime, djeca koja ne provode dovoljno vremena u prirodi sklonija su tjeskobi, depresiji i poremećaju pozornosti. 

Boravak u prirodi je ljekovit, a za djecu je nužan - jer potiče kreativnost, maštu, želju za istraživanjem te kognitivni razvoj. Mnogi stručnjaci ističu da treba poticati dječji boravak u prirodi, a Ekotlon je idealna prilika da provedete edukativan i zabavan vikend - u prirodi!  

Ekotlon - najveća plogging utrka u Hrvatskoj!

Ako još niste čuli za Ekotlon, najveću plogging utrku u Hrvatskoj, koja će idućeg vikenda biti u Gradskom parku Bundek, onda biste svakako trebali saznati o čemu je riječ jer ćete se sigurno htjeti pridružiti. Riječ je o utrci koju su popularizirali Šveđani, a predstavlja spoj džogiranja i sakupljanja otpada, pa tako, osim što radite nešto korisno za sebe, činite dobro i za okoliš. S obzirom na to da su podaci najnovijeg izvješća Međunarodnog povjerenstva za klimatske promjene alarmantni, svaki korak koji vodi prema očuvanju prirode od iznimne je važnosti. 

Zato nam se pridružite 11. rujna u 10 sati na Bundeku i provedite dan sa svojim mališanima, čineći dobro njima i sebi, prirodi, ali i drugima. Osim što ćete sudjelovati u očuvanju okoliša, dolaskom na Ekotlon pomažete Dječjem vrtiću Petrinjčica iz Petrinje jer će iznos prikupljen prodajom kotizacija biti utrošen za nabavu ekološke opreme koju doniramo vrtiću, a koji je poznat po svom ekoprogramu. Nakon utrke roditelje čeka osvježenje uz hranu i piće te mnoštvo zabavnog i edukativnog sadržaja, vrijednih nagrada, radionica za one najmlađe, DJ...

Ekotlon utrka ima i stazu namijenjenu za obitelj s djecom

Oni koji se aktivno bave trčanjem prilikom prijave mogu odabrati maxi plogging stazu, dugačku čak 5 kilometara, a oni kojima je to ipak malo previše mogu odabrati midi plogging stazu, dugačku 2 kilometra, ili mini plogging stazu od 1000 metara, namijenjenu prvenstveno obiteljima s djecom.

Upravo na najmanjoj stazi bit će postavljeni edukativni panoi pod pokroviteljstvom Ine kako bi tijekom plogginga djeca mogla ponešto naučiti i saznati pojedine zanimljivosti na temu ekologije i recikliranja. Sve staze razlikuju se po dužini i zahtjevnosti, a kotizacija iznosi simboličnih 40 kn za 2 i 5 kilometara, dok je za najmanju predviđena obiteljska kotizacija od 60 kn. Sve staze startaju na istome mjestu, ali u suprotnim smjerovima. Staze su kružnog tipa i trči se jedan krug. Prijave traju do 9. rujna (do 23:59 sati) ili do popunjenja maksimalnog broja natjecatelja.

Ako još niste, prijavite se na Ekotlon jer uoči utrke sudionicima dijelimo bogate startne pakete koji uključuju: službenu majicu utrke, startni broj s čipom za mjerenje vremena, bočicu vode, zaštitne rukavice, složivu vrećicu od reciklirane plastike, prigodne darove organizatora i sponzora utrke. Startne pakete moći ćete preuzeti na dan utrke, 11. rujna već od 9 sati.

Nova znanja, igre i zabava te mnoštvo nagrada za mališane! 

Djeca će na Ekotlonu, uz dobru zabavu i kvalitetno provedeno vrijeme u prirodi, imati priliku naučiti mnogo toga o recikliranju i očuvanju okoliša putem raznih edukativnih radionica. A osim što će usvojiti nova znanja i zabaviti se, moći će osvojiti super nagrade! Zahvaljujući Konzumu, podijelit ćemo onim najmlađima hrpu popularnih Morsovaca, a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost darovat će čak 100 komada dječje igre "Nisam za bacit", koju će klinci ujedno imati priliku zaigrati nakon utrke.

Povrh toga, Dječji vrtić Petrinjčica organizira nekoliko zabavnih aktivnosti za svu djecu, poput oslikavanja ruksaka i slaganja zdravih napitaka, a nastupit će i dječji zbor Zagrepčanke i dečki, uz koji će klinci moći zapjevati. Kako bi roditelji mogli bezbrižno pratiti program za odrasle i malo "predahnuti", svoju djecu moći će povjeriti na čuvanje stručnoj suradnici Branki Vobner i njezinu timu iz poznate dječje igraonice Šareni balon

Mamama i tatama neće biti dosadno....

Iako je Ekotlon prvenstveno usmjeren na mališane, koje je od malih nogu potrebno učiti važnosti recikliranja i brige za okoliš, organizatori, 24sata i missZDRAVA, misle i na odrasle. Između ostalog, moći će uživati u svježe pripremljenim smoothiejima te porazgovarati sa psiholozima, trenerima i nutricionistima o sportskoj prehrani, utjecaju sporta na psihičko zdravlje i slično. Saznaj više o sadržaju za odrasle!

Nisu potrebne Covid potvrde!

Utrka se odvija u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama, pa sudionicima nisu potrebne covid potvrde jer je utrka na otvorenom. Osobe dok trče ne trebaju nositi maske, ali dok čekaju u redu za akreditiranje ili catering trebaju nositi maske ili biti na distanci od 2 metra. 

Dođite na Ekotlon, povedite djecu, obitelj i prijatelje te budite dio ovog jedinstvenog ekološko-sportskog događaja!Dođite 11. rujna na Bundek na najveću plogging utrku u Hrvatskoj! Prijavite se OVDJE jer će ukupan iznos od prodaje kotizacija biti utrošen za nabavu opreme koju doniramo stradalom Dječjem vrtiću Petrinjčica, a pratiti nas možete i na društvenim mrežama. Ponosni partneri projekta su Konzum, adidas, INA, HEP, OTP banka i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projekt podržava Bigbelly SMART SOLUTIONS FOR CITIES.

Your browser doesn’t support HTML5 video

Posjeti missMAMA