Za sve mame koje se bude umorne: Ima toliko valjanih razloga zašto si umorna

Shutterstock
Colleen Temple je mama troje djece koja vodi sretan obiteljski život, ali je ponekad umorna od majčinstva. Svim mama koje se umorne i bude napisala je pismo i objasnila zašto nas majčinstvo umara i iscrpljuje
Vidi originalni članak

Draga mama, umorna si zbog toliko razloga. Toliko valjanih razloga.

Umorna si zbog nedostataka sna

Umorna si jer si ostala dugo budna. Umorna si jer nisi mogla spavati. Umorna si jer si cijelu noć dojila svoje novorođenče. Umorna si jer si dokasno radila. Umorna si jer čak i kad legneš i zatvoriš oči, one se nisu htjele zatvoriti. 

iscrpljenost uzela danak Pronašao suprugu kako leži na podu: 'Pitao sam se je li uopće živa'

Umorna si jer si majka

Umorna si jer si u 1 ujutro mijenjala plahtu zbog 'nezgode', a zatim opet u 3 ujutro, ali ovaj put s drugog kreveta. Umorna si jer ne možeš odlučiti u koji ćeš vrtić upisati dijete i to ti nije dalo spavati cijelu noć. Umorna si jer si zaspala na podu pored krevetića. Umorna si jer si se probudila u 4 ujutro i pitala se: Jesu li svi dobro? Je li dijete palo s kreveta?

Umorna si jer si razvučena na sto strana

Pokušavaš se vratiti natrga na posao. Umorna si jer imaš deadline ili si se vratila sa službenog putovanja. Umorna si jer trebaš pomoći sinu napraviti prezentaciju za školu, zatim otići doktoru, pa na utakmicu tvoje curice pa na poslovni sastanak, onda kući pripremiti večeru i završiti s rubljem, pripremiti račune koje treba platiti....

Umorna si zbog mentalnog i emocionalnog opterećenja

Umoran si jer si predsjednik svoga doma. Umorna si jer pamtiš puno stvari odjednom. Jedna misao ti uđe u glavu, zatim jedna podsjetnik, pa drugi, treći... i na to na kraju dođe tjeskoba zbog onoga što ti se događa u glavi. Osjećaš se kao da istovremeno zaboravljaš i pamtiš sve stvari. 

podrška partnera Pismo umorne mame: 'Dragi mužu, trebam više tvoje pomoći'

Umorna si jer je uloga majke fizički posao

Razvoziš djecu, izvlačiš desetke vrećica s hranom iz automobila. Pužeš po podu pretvarajući se da si tigar s kojim princeza jaše oko kraljevstva. Stalno pospremaš igračke... i tome nema kraja.

Znaš što radiš, prijateljice draga? Pretvaraš sa da dan traje više od 24 sata. A znaš kako to znam? I ja to radim.

Osjećam kako te iscrpljenost dotukla kad si drugi put rano ujutro otvorila oči. Znam da nemaš potrebe za budilicu, kad te tvoj vrtićarac probudi svaki dan. vidim te kako kuhaš kavu koja će te čarobno oživjeti. 

Nemam nikakav lijek za tebe da se ne osjećaš tako, ali imam razumijevanje. Samo sam htjela reći: Shvaćam te. I ja sam u tome. I obje znamo da to neće uvijek biti tako. 

Sada ti samo mogu reći kako se nosim sa svojom iscrpljenošću. Tražim i prihvaćam pomoć. Nježna sam prema sebi - ne nerviram se kad stvari ne izgledaju savršeno ili ne idu savršeno. 

Evo nekoliko stvarnih razgovora. Upravo sam poludjela na svoju dvogodišnjakinju jer mi je opet upala u ured. Nisam se otuširala od nedjelje, a danas je srijeda... Ali znaš što? Treba mi sekunda odmora. idem se istuširati. 

A obaveze? Vratit ću im se uskoro. Trenutno mi treba 30 minuta samo za mene. 

čari majčinstva Video pokazuje: Zašto se mame ujutro probude umorne?

Posjeti missMAMA