Jednostavni trikovi za blistavu kožu i ten u 5 minuta

Shutterstock ; Jednostavni trikovi za blistavu kožu i ten za mame koje su uvijek u gužvi
Beauty rutina itekako se mijenja kada stignu djeca, i to vrlo dobro znaju sve mame. Iako bi možda voljele posvetiti više vremena njezi lica, gomila obiteljskih i poslovnih obaveza i kućanskih poslova mnogima to, nažalost, ne dozvoljava. No, manjak vremena ne bi trebalo biti opravdanje za preskakanje njege lica. I zato vam donosimo nekoliko beauty trikova i savjeta koji će vam pomoći da izgledate svježe i odmorno u svega 5 minuta. Obećajemo!
Vidi originalni članak

S godinama smo shvatile da koža ne smije patiti zbog činjenice da smo majke i da svakodnevno žongliramo između sto i jedne obaveze. Uostalom, nove bore, umorna koža i podočnjaci sigurno nam neće donijeti zadovoljstvo, čak ni ako je sva odjeća popeglana, a djeca uredna i čista. Naravno, pritom ne mislimo da trebate ignorirati i nagomilavati obaveze, već da je važno pronaći 5 minuta u danu za sebe koje ćete posvetiti njezi kože. 

Za lijepu i njegovanu kožu doista je potrebno malo truda, ali i odgovarajući preparativni proizvodi koji mogu učiniti čuda za kožu. Prednost dajte kvaliteti, a ne kvantiteti, jer čemu vam 20 proizvoda u kolekciji ako oni ne odgovaraju vašem tipu kože ili ako ih ne stignete sve koristiti. Stručnjaci uvijek iznova napominju važnost redovite, pravovremene i odgovarajuće njege kože, stoga imajte na umu da kožu njegujete svakodnevno, ujutro i uvečer prije spavanja te odaberite dva do tri proizvoda koji njeguju i pružaju prijeko potrebnu hidrataciju.

U nastavku donosimo 5 beauty trikova i savjeta koji će vam pomoći da unaprijedite i ubrzate svoju beauty rutinu.

1. Preparate nanosite na vlažnu kožu 

Dan započnite umivanjem, nakon čega je važno ne osušiti lice u potpunosti. Neka se koža osuši na zraku, umjesto da lice trljate ili tapkate ručnikom. Ne samo da je trenje loše za kožu, unutar tih vlakana živi iznenađujuće velika količina bakterija i kemikalija, čak i ako ste ručnike tek oprali. Prema pravilu 10 sekundi svoje proizvode za njegu kože trebali biste nanijeti u roku 10 sekundi nakon pranja, dok je vaše lice još uvijek vlažno. Tada su vaše pore otvorene te će koža lakše upiti proizvode.

2. Nikad ne preskačite čišćenje lica

Šminka, znoj, ali i vanjski zagađivači poput smoga, dima cigarete i sunca svakodnevno zagušuju naše pore, zbog čega koža ne može disati. Nakupljene čestice prljavštine i mrtve stanice kože potrebno je na kraju dana ukloniti s kože, a to ćete najbolje učiniti čistačem za lice. Birajte lakše čistače na bazi vode poput micelarne tekućine koji će ujedno i hidratizirati kožu. 

3. Jeste li čuli za staklenasti efekt kože?

Glatka, mekana, besprijekorna koža bez ijedne vidljive pore, s gotovo eteričnim sjajem najbolji je način za opisivanje staklenaste kože kojoj teže Azijatkinje. Mul-gwang je korejski termin za ovaj savršeni izgled, a često se opisuje i kao sjaj vode, besprijekorna koža ili dupinova koža. Termin se odnosi na strategiju učinkovitog režima njege kože. Kožu prije svega morate temeljito očistiti, a potom nanijeti njegujući serum koji će nahraniti kožu i u trenu vašem licu dati odmoran i blistav izgled. 

Birajte serume koji imaju moćne beauty sastojke kao što je Garnier Skin Naturals Hyaluronic Aloe serum s hijaluronskom kiselinom, aloe verom i glicerinom koji vraća punoću koži, intenzivno hidrira i koža izgleda glađa, elastičnija i čvršća nakon samo jedne uporabe. Nanesite jednu punu kapaljku seruma na čisto lice i konture oka i nježno ga umasirajte u kožu. Koristite serum ujutro i navečer, prije dnevne ili noćne kreme i uvjerite se u odlične rezultate već nakon prvog korištenja. Važno je napomenuti da je serum dermatološki testiran i cruelty free, baš kao i svi Garnier proizvodi. Za ovaj vam je korak potrebno svega 15-ak sekundi, a može napraviti ogromnu razliku. 

4. Prije hidratantne kreme uvijek nanesite serum

Uvijek kombinirajte serum i kremu! Iako mnogi od nas ne pridaju pažnju ovom pravilu, ono je ključno za uspješnu njegu kože. Postoji opravdan razlog zašto treba koristiti i jedno i drugo, i točno određenim redoslijedom: prvo serum, a potom krema. Serum ima puno više koncentracije aktivnih sastojaka, vrlo često kapsuliranih i s postupnim otpuštanjem, stoga je uvijek dobro prvo koristiti serum, a minutu, dvije kasnije, kada se serum upio u kožu, nanesite hidratantnu kremu. 

Ako ste u potrazi za serumom koji će vašem licu pružiti blistavost, ujednačiti ten i ukloniti tamne mrlje i koji sadrži moćne aktivne sastojke, odličan izbor je Garnier Skin Naturals Vitamin C serum za lice. Kao što mu i samo ime kaže, ovaj moćni serum sadrži vitamin C, snažan antioksidans koji neutralizira slobodne radikale i time sprječava preuranjeno starenje kože. Također je neophodan za proizvodnju kolagena u stanicama kože i pomaže u održavanju strukture kože. Osim vitamina C, Garnier Skin Naturals Vitamin C serum za lice sadrži i niacinamid te salicilnu kiselinu koji su iznimno učinkoviti u borbi protiv prištića, akni, mrlja i ožiljaka, a veliki plus od nas ima i zbog svoje veganske formule koja ne sadrži derivate ili sporedne proizvode životinjskog podrijetla. 

Garnier Skin Naturals Vitamin C serum za lice, kao i Garnier Skin Naturals Hyaluronic Aloe serum, možete koristiti i u večernjoj beauty rutini, nakon čišćenja kože. Lice temeljito očistite pomoću Garnier micelarne vode koja je nježna prema koži, a potom nanesite serum po izboru.

5. Ne pretjerujte s makeup-om

Ukoliko želite brzinsko rješenje za odmorno i blistavo lice, potrebna su vam tek dva proizvoda - korektor i highlighter. Nakon što je vaše lice čisto, nahranjeno i hidratizirano, na područje ispod očiju i dijelove lica na kojima su vidljivi crvenilo i prištići nanesite korektor, a vrhove jagodičnih kostiju, nosa i usta naglasite highlighterom koji će koži vašeg lica osigurati blistav, odmoran i zdrav izgled.

Posjeti missMAMA