Upotrebljavaš li pogrešno maramice za dezinfekciju površina?

Shutterstock
U želji da zaštitiš svoje dijete i svoj dom, dezinfekcijske maramice su sada na vrhu tvoje shopping liste i tvoj naveći pomagač u borbi protiv virusa, ali oprez - da bi zaista bile učinkovite, trebaš znati kako ih koristiti i kako odabrati one najbolje
Vidi originalni članak

Biti mama nikad nije lako, a pogotovo sada, u ovim vremenima kada daješ sve od sebe da zaštitiš svoje dijete od virusa. Pomno čistiš sve površine u stanu, igračkice i dudice svoje bebe, omiljeni kutak u kojem se igra ili gadgete od kojih se tvoj tinejdžer ne odvaja i svakako da su dezinfekcijske maramice posljednjih mjeseci must have na tvojoj shopping listi. Zaista su praktične i pomoć prezaposlenoj mami - s njima lako i brzo prebrišeš sve 'rizične ' predmete i površine u kući što svakako pruža osjećaj sigurnosti...ali, jesi li baš sasvim sigurna da ih koristiš kako treba?

Prebrisati predmet ili površinu dezinfekcijskom maramicom, što većina nas smatra dovoljnim, i nije baš najispravniji način, upozoravaju stručnjaci. Također, malo ljudi zna da dezinficijensi ne djeluju trenutačno, odmah čim s njima prebrišemo površinu pa smo se raspitali i doznali ispravan način upotrebe dezinfekcijskih maramica kako bi bila sigurna da si napravila najviše da zaštitiš svoje najdraže i svoj dom. 

Nije dovoljno samo prebrisati

Prije svega, sve ono što namjeravaš dezinficirati prije trebaš dobro očistiti, oprati s vodom i deterdžentom, a tek onda možeš uzeti maramice u ruke i njima pomno prebrisati površine i predmete, uključujući utore i sva teže dostupna mjesta, ali onda moraš pričekati. Dezinficijensu treba neko vrijeme da postane učinkovit, u većini slučajeva potrebno je vrijeme od 4 minute nakon nanošenja, ukoliko drugačije nije navedeno na pakiranju. Kad to vrijeme prođe, površine ili predmete treba isprati i tek tada možeš biti sigurna da su potpuno čisti - na neko vrijeme.  

Deklaracije dezinfekcijskih sredstava trebaš pomno čitati ne samo da bi doznala način upotrebe već i da bi saznala sastav i što ćeš staviti na djetetove ruke ili predmete i površine s kojima je često u kontaktu. Naime, djeca su mnogo ranjivija na utjecaje iz okoline od odraslih: njihova koža je osjetljivija, njihova pluća se još razvijaju, više vremena provode na otvorenom i manje su svjesna opasnosti oko sebe i kako ih izbjeći. Zato proizvođači upozoravaju da se dezinficijensi moraju držati dalje od dohvata djece, ali čak i kad skloniš bočicu iz njihova vidika, tragovi dezinficijensa nakon čišćenja mogu se zadržati na površinama i u zraku. Stoga je iznimno važno paziti na sastav dezinfekcijskih maramica jer mnoge sadrže kemikalije koje mogu izazvati akutne posljedice poput iritacije kože ili očiju, ali dugoročno i teža stanja poput astme, dermatitisa, raznih respiratornih problema...

Dezinficijens koji oponaša naš imuni sustav 

Kako bi izbjegla sve te zamke, što kažeš da isprobaš jedne sasvim posebne dezinfekcijske maramice na našem tržištu? Riječ je o GENOX dezinfekcijskim maramicama koje su natopljene s optimalnom količinom Genox professional dezinficijensa. Ove maramice dolaze u dvije varijante: spremniku s otvorom za pojedinačno izvlačenje maramica koji sadrži 800 dezinfekcijskih maramica u roli te posebno pakiranim dezinfekcijskim rupčićem premium kakvoće i mekoće, posebnog osjećaja svježine i nježnosti na koži. Prigodan je za sve situacije, od poslovnih sastanaka i putovanja, do brisanja dječjih ruku nakon igre u parku.

No, praktičnost nije jedini adut ovog proizvoda već sam sastav GENOX dezinficijensa koji ne sadrži nadražujuće, agresivne, zapaljive, eksplozivne, obojene tvari ni one s puno umjetnih konzervansa, bojila i mirisa koji ugrožavaju zdravlje. Ovaj proizvod za dezinfekciju i higijenu ruku, tijela, površina, zraka i vode oponaša imuni sustav čovjeka što ga čini neštetnim, čak i za naše najmlađe.

Dezinfekcijsko djelovanje GENOX-a ostvaruje se fizičkim ‘’napadom’’ i razaranjem vitalnih staničnih dijelova mikroorganizama, on ubija bakterije, viruse - uključujući i koronavirus, gljivice, plijesni i spore, a njegova učinkovitost dokazana je brojnim međunarodnim ispitivanjima u brojnim znanstvenim institucijama i laboratorijima u svijetu i Hrvatskoj, baš kao što je dokazana i 18-godišnjim prisustvom na tržištu. 
Osim u maramicama, GENOX dolazi i u obliku tekućine, maglice ili leda, a nema nikakvih ograničenja u upotrebi.
Sad kad ovo sve znaš, vjerujemo da si poželjela isprobati ovaj moćan, a nježan dezinficijens koji, sasvim logično, dolazi pod sloganom IZBOR, A NE PREPORUKA i koji će ti pomoći da na najsigurniji i neštetan način zaštitiš svoje dijete i svoj dom. 

Posjeti missMAMA