Tri najbolje životne lekcije koje sam naučila od svoje djece

Thinkstock
Ovo je popis zlatnih životnih lekcija koje su me naučila moja djeca
Vidi originalni članak

Svakom roditelju cilj je odgojiti brižne, odgovorne ljude, pune ljubavi, kakve bi s ponosom mogli poslati u svijet. Na tom prekrasnom potovanju odrastanja, i mi roditelji, učimo, spoznajemo i upoznajemo sebe i svijet oko sebe. Jedna je mama u inspirativnom pismu opisala koje je važne životne lekcije naučila od svoje djece, a mi ih prenosimo u nastavku.

Uvijek na rukama Pismo mojoj dragoj maloj bebi priljepku

Važno je biti hrabar i neustrašiv

Iako je svakodnevnica prepuna izazova i obaveza, naučila sam da svaki dan, barem na trenutak ostavm svoje brige i strahove i iskreno se zabavim. Savjetujem vam; pjevajte naglas. Plešite kada vam se pleše.

Dječji um ne poznaje granice jer nisu ograničena strahom od neuspjeha ili poniženja. Ona idu hrabro naprijed s nadom i ustrajnošću jer i ne znaju drugačije. Djeca nisu iskusila poraz i neuspjeh. Ona raširenih ruku prihvaćaju život i sve ono što im on pruža. 

Uvijek rastemo i mijenjamo se

I u tome je ljepota življenja. Moja se djeca uvijek okušavaja u novim sportovima i klubovima, odlučuju što im se čini dobro, a zatim mijenjaju mišljenje sljedeće sezone. Shvate tko su i tko žele biti. 

Oni dobro znaju da svatko raste na različite načine i različitim tempom. I ja rastem. Spremna sam učiti o stvarima koje prije ne bih smatrala zanimljivima kako bih mogla provoditi vrijeme sa svojom djecom. Imam više strpljenja nego kad sam bila mlađa. Također sam fleksibilnija s obzirom na životne potrebe koje se stalno mijenjaju.

Istražuj i isprobavaj nove stvari

Andre Gide je rekao: "Čovjek ne može otkriti nove oceane ako nema hrabrosti da izgubi pogled na obalu". Djeca se ne boje isprobati sport koji nikad prije nisu igrala; skakat će na trampolinu, zaroniti u more i spustiti se niz padinu u skijama čak i ako to nikada prije nisu radila.

Nažalost, kada odrastemo, počnemo se bojati nepoznatog, ne istražujemo, ne isprobavamo. Radije ostajemo u udobnosti vlastite zone komfora i rijetko iz nje izlazimo. No, moja su me djeca naučila da kada se upustimo u avanturu i zaboravimo na strah, ponovno se osjećamo živima i ponovno se budi naš duh. Naučila su me da uvijek trebam njegovati razigran, neustrašiv duh i dijete u sebi!

Neprocjenjiva ljubav Predivno mamino pismo otkriva u čemu je tajna veze majke i sina

Posjeti missMAMA