Dragocjeni trenuci koje svaki tata treba imati sa svojom bebom

Guliver
Evo nekoliko stvari koje mama trojice dječaka, Sarah Kulchar predlaže mladim tatama kako da potaknu tu posebnu vezu i uživaju u novoj ulozi - očinstvu
Vidi originalni članak

1. Uključivanje u proces hranjenja

Budući da ja dojim našeg sina, moj muž ne može sudjelovati u hranjenju djeteta, pogotovo jer ja dojenje koristim kao jedan od načina na koji se povezujem sa svojim sinom nakon što se vratim s posla. Znači li to da muškarac ne može sudjelovati u procesu hranjenja? Apsolutno ne. Moj muž većinom nosi dijete kad treba podrignuti i obično mlijeko završi posvuda. Ne samo da se naš sin povezuje sa svojim ocem, nego je to već sada mali obiteljski ritual.

Glasuj za Supertatu!

2. Tata i beba neka se puno maze i grle

Večeri s novorođenčetom mogu biti pomalo kaotična, dok pokušavaš žonglirati između hranjenja, promjene pelene, prljavog rublja i večere, teško je i pozdraviti se. Tata i beba trebaju imati svoje vrijeme za druženje. Ponekad ću samo pogledati muža i reći mu: "Zašto ne odeš na kauč s bebom?". To mi oslobađa ruke i mogu napraviti neophodne kućanske poslove, a potičem ih da imaju kvalitetnu vezu. Svatko dobiva!

3. Vrijeme kupanja je pravi obiteljski događaj

Jesi li već zavoljela kupanje bebe? Naš sin obožava biti u toploj vodi i masažu. Otkrili smo da je zabavnije kada svi sudjelujemo, a uz to je i lakše. Moj suprug zadužen je za pranje tijela, a ja mu perem kosu. Neke od najboljih uspomena do sada dogodile su se za vrijeme spavanja i lijepo je gledati tatu kako razvija svoje samopouzdanje dok drži našeg mokrog sina.

4. Tata neka postane dio jutarnje rutine

Jutarnja rutina izgleda drukčije u svakom kućanstvu (pročitaj više o našoj). Tatin je posao da spremi dijete za dan, promijeni pelenu i odjene ga. Zatim se druže nekoliko minuta. Ti jutarnji trenutci stvarno puno znače mom suprugu i veliki su mu poticaj prije odlaska na posao. To možda neće biti dobro za tvoj obiteljski raspored, ali budi kreativna. Kladim se da postoji način na koji možeš kombinirati rutinu i kvalitetno povezivanje.

5. Tata treba čitati priče za laku noć

To je sjajan način da se beba upozna s tatinom glasom i da se uspavljuje s njim. Također, neka tata izabere knjigu: to je prvi bebin susret s onim što tata voli i njegovim ukusom. U isto vrijeme, to je prekrasan način da se odmore od dana i jednostavno gledaju u oči, a vidjet ćeš kako dijete reagira.

6. Tata i beba neka razvijaju neku svoju stvar

Kao mama i žena ponekad imam potrebu da sve kontroliram. Možeš li se opustiti? Ali jedna od najboljih stvari za nas je da pustim da radi neku svoju stvar s djetetom. Bez obzira na to je li to kvalitetno vrijeme provedeno na trbuščiću ili čitanje priče. Trebaju vrijeme kad su zajedno i rade nešto bez mene. 

Posjeti novi portal za mame i roditeljstvo Lupilu, gdje možeš pronaći uvijek korisne savjete stručnjaka i zanimljive informacije vezano za djecu

Posjeti missMAMA