Tata progovorio o muškoj borbi s postporođajnom depresijom

Instagram/itsabuzzworld
I dok je potvrđeno da postporođajna depresija pogađa svaku desetu majku u Hrvatskoj, jeste li znali da i očevi mogu patiti od postporođajne depresije?
Vidi originalni članak

Zahvaljujući slavnim mamama poput Sarah Michelle Gellar, Hayden Panettiere i Brooke Shields, o postporođajnoj depresiji počelo se puno više javno govoriti. Iako je uobičajeno da se nekoliko tjedana nakon poroda raspoloženje mijenja, ako se takvo stanje nastavi i tri mjeseca nakon poroda, to je ozbiljan znak za traženje pomoći. Glavni simptomi postporođajne depresije su depresivno raspoloženje, utučenost i gubitak interesa, posebno interesa za dijete.

postporođajna depresija Svaka deseta majka u Hrvatskoj pati od postporođajne depresije

Tata Adam Busby, zvijezda televizijske emisije 'Blagoslovljeni kćerima', progovorio je o svojoj borbi s postporođajnom depresijom, nadajući se kako će podići svijest da ovo stanje pogađa i očeve, a ne samo majke. On je nedavno progovorio kako se osjećao nakon što je dobio petorke. Naime, supruga i on bili su prvi par u Americi koji je dobio petorke prirodnim putem, a uz njih, ovaj par ima još jednu stariju kćer, i naravno, pune ruke posla!

Prema Nacionalnom Institutu za zdravlje, jedan od 10 tata bori se s postporođajnom depresijom. Iako su neki Adama napali kako zbog svog priznanja nije 'snažan muškarac', većina ljudi podržala je ovog iskrenog tatu.

Novo istraživanje Roditeljstvo nam pada teže od nezaposlenosti i razvoda

Neke žene su čak pisale Adamu kako im je pomogao razumjeti njihove partnere. Bez obzira radi li se o ženi ili muškarcu, roditelji trebaju dobiti svu podršku koja im je potrebna, jer zdravi roditelji su ključni dio u odrastanju zdrave djece, a to, naravno, uključuje i mentalno zdravlje. 

Tema s foruma Jeste li samo umorni ili je to postporođajna depresija?

Posjeti missMAMA