Tata otvorio kuću za roditelje djece na liječenju u Zagrebu

Privatni album
Slaven Vujić otvorio je vrata svoje kuće u Zagrebačkoj županiji koju je preuredio kako bi u njoj mogli boraviti roditelji bolesne djece koji nisu iz hrvatske metropole
Vidi originalni članak

Tata Slaven, bivši poduzetnik kojem se život preokrenuo kad mu se rodio sin s autizmom, nastavlja širiti dobrotu. Otvorio je vrata svoje kuće u Zagrebačkoj županiji koju je preuredio kako bi u njoj mogli boraviti roditelji bolesne djece koji nisu iz hrvatske metropole.

"Ovo je moja kuća, Dom Anđela. Kako sam i najavio, ona odsad nadalje služi malim anđelima i njihovim obiteljima, za smještaj u potrebi. Dakle, sve obitelji koje nisu iz Zagreba, a čiji mali anđeli imaju u Zagrebu zakazane preglede, terapije i operacije, mogu odsjesti privremeno u Domu Anđela besplatno.", objavio je na društvenoj mreži i dodao kako se kuća nalazi u selu Igrišće 30-ak kilometara od Zagreba.

Roditelji trebaju biti s djecom u bolnici!

"Dom Anđela raspolaže s dječjom sobom za igru, kuhinjom i dnevnom sobom u prizemlju, te s dvije spavaće sobe na katu. Sve je potpuno uređeno i opremljeno. Istina skromno, no ima sve što je potrebno za boravak obitelji.", dodao je.

Tata Slaven Vujić ispričao je za Klokanicu kako se osjećao kad je saznao da njegovo dijete ima poteškoće u razvoju i kako je izgledao put do dijagnoze.

"Otkriće dolazi postupno jer ne postoji ustanova koja će dati čvrstu dijagnozu, precizno i jasno u odnosu na generalne dijagnoze. To može eventualno edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, gdje se čeka barem deset mjeseci pregled. Vitu su dijagnosticirani izostanak govora, usporen psihomotorni razvoj i poremećaj senzorne integracije. Te dijagnoze su nas kao roditelje prilično zbunile, jer tako kao opće nisu omogućile smjernice za daljnje djelovanje", objasnio je tata Slaven. Pročitajte cijelu priču: Tata u borbi za djecu s poteškoćama u razvoju.

Slaven Vujić dobitnik je i nagrade Ponos Hrvatske jer je prodao sve kako bi pokrenuo Udrugu Senzori nakon što je njegovom 4-godišnjem Viti dijagnosticiran autizam i pomogao drugoj djeci i istom dijagnozom.

Posjeti missMAMA