Siguran smještaj za dijete i kad vrtići ne rade

Thinkstock
Nova aplikacija Kiidie roditeljima će nuditi povezivanje s centrima za čuvanje djece koji rade poslije 17 sati. Plan je proširenje na cijelu Hrvatsku
Vidi originalni članak

Kiidie je web platforma čija je namjena povezivanje roditelja i kvalitetnih centara za čuvanje djece na području cijele Republike Hrvatske. Ideja iza nje je da se na jednom centralnom web mjestu omogući roditeljima detaljan pregled i odabir centra za čuvanje njihovog najvećeg blaga - djece.

Sigurna i poticajna mjesta za djecu

Barbara Črgar (27) provela je dosta vremena surađujući s jednim privatnim vrtićem, gdje je bila uključena u izradu marketinške strategije. "Uočila sam kako zaposleni roditelji imaju velikih problema što napraviti s djecom, kada se vrtić zatvori, a još moraju raditi. Na pamet mi je pala ideja kako bi bilo odlično da umjesto baka servisa i dadilja imaju sigurnu i poticajnu alternativu kao što je vrtić ili centar za čuvanje djece, izvan radnog vremena vrtića, dakle poslije 17 sati", priča mlada poduzetnica.

U Hrvatskoj se u zadnje vrijeme pojavilo sve više mobilnih aplikacija koji omogućuju unajmljivanje dadilja, u vlastitom prostoru. Koja je prednost Kiidie-a pred njima? "Mi smo koncentrirani na centre za čuvanje gdje su djeca u sigurnom i poticajnom okruženju a i socijaliziraju s drugom djecom, što je iznimno bitna komponenta funkcioniranja u društvu. Svaki centar za čuvanje na  Kiidie je pravni subjekt poput obrta za čuvanje djece, raznih kreativnih udruga, igraonica, športsko-rekreativnih centara te dječjih vrtića. Svi centri su provjereni i zadovoljavaju sve zakonske propise Republike Hrvatske te su roditelji na taj način sigurni da ostavljaju djecu na čuvanju profesionalcima, što smatramo velikom prednošću", kaže Barbara Črgar.

Od jeseni će pokrivati cijelu Hrvatsku

Centri za čuvanje djece sami definiraju svoje cijene i radno vrijeme, a roditelji plaćaju uslugu putem mobilnog uređaja preko Kiidie platforme. Trenutno se nalazi u soft launch fazi, što znači da je web aplikacija i pripadajuća infrastruktura spremna i  dostupna na www.kiidie.com"S obzirom da većina centara za čuvanje preko ljeta ne radi, ozbiljan početak korištenja web aplikacije planiramo za 1.9. kada se svi vrate s ljetne pauze. Trenutno imamo 5 centara, a u rujnu planiramo taj broj značajno povećati na području cijele Hrvatske", naglašava Barbara dodajući kako nakon toga planiraju širenje i na ostale zemlje EU.

Tim od petero mladih ljudi

U timu ih je petero i pokrivaju područja marketinga, predškolskog odgoja i IT-a. Barbara Črgar (27) je odgovorna za marketing i PR, Lana Kihas (33) je odgajateljica čije stručne savjete možete čitati i na njihovom blogu, a tehnički tim IT stručnjaka predvođen je Damirom Lackovićem koji je zadužen za izradu same platforme i sve tehnološke aspekte projekta. 

Posjeti missMAMA