Severina izgubila bitku: Skrbništvo dobio Milan

Luka Stanzl/PIXSELL
Sutkinja Tea Golub donijela je privremenu mjeru i odlučila u presudi da dijete živi s ocem te da on samostalno brine o zdravlju i obrazovanju djeteta.
Vidi originalni članak

Pjevačica Severina (47) i njezin bivši partner Milan Popović (54) trebali su se danas sastati na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu, ali bivši partneri nisu se pojavili. U pravnoj bitci oko skrbi za sina Severina je izgubila spor s Milanom. 

Sutkinja Tea Golub donijela je privremenu mjeru i odlučila u presudi da dijete živi s ocem te da on samostalno brine o zdravlju i obrazovanju djeteta. Sutkinja u odluci nije navela na kojoj će adresi dječak živjeti.

iznijela optužbe Severina: Moj sin se boji ići u školu jer su ga držali zaključanog kad je suprug došao po njega

"Nisam bio na objavi odluke, bila je kolegica Biloš. Međutim, mogu reći da su svi elementi ukazivali da bi se moglo dogoditi neko zastrašujuće rješenje. Mislim da je to što se dogodilo pokazuje nestabilnost Hrvatskog pravosuđa, sustava i nesigurnost. Bio sam sudionik zadnje rasprave koja se odvijala na prijedlog gospodina Popovića da se dijete dodjeli njemu na skrb i moram reći jedan detalj. Skrbnica koja je postavljena i koja bi trebala brinuti oko Severininog sina sama je na sudu priznala da dvije godine to dijete nije vidjela, ali dala je svoje mišljenje i prijedlog da bi se dijete trebalo dati ocu na skrb. To vam govori o užasu koji je događa", rekao je za 24sata Severinin odvjetnik Mate Matić. Smatra kako Milan Popović u nepovoljan položaj stavlja Severinu te je za njega to, kaže, zastrašujuće.

"Ona je u šoku i ne može vjerovati da je sud donio tu odluku", istaknuo je Matić. Objašnjava da se Severina i Milan na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu danas nisu trebali pojaviti. "U isto vrijeme kad je bila objava odluke na Općinskom sudu  oni su bili kod liječnika radi nekakvih konzultacija, da vide što s djetetom i kakve su posljedice", zaključuje odvjetnik. "Vijest je šokirala Severinu koja je jedva dolazila do riječi nakon što je saznala da dječak odlazi kod oca. "

Odvjetnik Milana Popovića izjavio je - "Zadovoljni smo s presudom iako je još nepravomoćna. Nadamo se da će se majka držati privremene mjere."

Kako doznaje 24sata, mjera stupa odmah na snagu. Severina će viđati sina dva puta tjedno popodne i svaki drugi vikend od subote ujutro do nedjelje navečer. 

borba za skrbništvo Severinina borba za skrbništvo: Socijalni radnici traže ispriku HRT-a

Iz 24sata su nadodali i kako neslužbeno doznaju da će pjevačica Milanu morati isplaćivati alimentaciju od 1200 kuna. Do sada je Milanova mjesečna alimentacija bila 15.000 kuna.

Posjeti missMAMA