'Sa starijim sinom propustila sam toliko trenutaka jer sam se bojala obući kupaći kostim'

Instagram/tessholliday
'Bowie nikada neće znati kako je to imati majku koja ne voli svoje tijelo', napisala je Tess Holiday, plus size model koja se više ne opterećuje svojim tijelom u kupaćem kostimu
Vidi originalni članak

Ljeto, nevjerojatno na mnogo načina, može biti okidač za sve one koje se bore s izgledom tijela. Kratke hlače, majice, kupaći kostimi, haljinice, i biti aktivna na vrućini, sve su to stvari koje nam mogu pomoći da se osjećamo samosvjesno dok pokazujemo više kože. Plus size model i majka Tess Holliday govori o tome kako se ne opterećuje svojim tijelom u kupaćem kostimu dok se zabavlja sa svojim najmlađim sinom Bowiejem.

"Bowie nikada neće znati kako je to imati majku koja ne voli svoje tijelo", napisala je u opisu na svoj posljednji Instagram post. 

Ona objašnjava kako joj je njezina vlastita slika tijela često u glavi u posljednje vrijeme, jer je ljeto i svaka aktivnost je usmjerena na otvoreno. Osim toga, žene imaju "dodatni pritisak“ da budu podložne dijeti i sa svih strana su bombardirane reklamama kupaćih kostima - jer su u stvarnosti, svi su oblici tijela prikladni za pokazivanje na plaži.

ponosna mama Bikini je neprimjeren za ženu nakon poroda? Pročitajte reakciju mame na ovaj komentar

"Mama sam već trinaest godina, i s najstarijim sinom sam propustila bezbroj trenutaka", napisala je. "Zašto? Zato što sam se previše bojala odjenuti kupaći kostim. Biti vidljiv negdje u javnosti, a da nisam svoje debelo tijelo sakrila kardiganom bila je moja najgora noćna mora."

Mnoge mame vode istu ovu borbu. Svakog ljeta postoje bezbrojni postovi na društvenim mrežama o "stavljanju kupaćeg kostima na sebe" i stvaranju uspomena s našom djecom.

Možeš reći "odi k vragu sa standardima ljepote", odjeni taj kupaći kostim i odi se zabaviti sa svojom djecom na plaži ili bazenu. Tvoja djeca će odrasti gledajući sretnu i samouvjerenu mamu i zauvijek će imati trajne isječke vremena koji će se sačuvati u glavi.  Ali to ne znači da je lako. Daleko od toga. Holliday žali za vremenima i uspomenama koje je propustila sa svojim najstarijim sinom, Ryleeom.

Što vi mislite? Kritiziraju mamu jer je 'neprikladno' odjevena dovela sina u vrtić

"Nemam niti jednu fotografiju sebe i Ryleea s plaže jer nisam imala kupaći kostim od 13 do 24 godine", kaže ona. "Iako mi je trebalo dulje nego što sam željela, s Bowiejem imam prekrasne uspomene".

Ono što je ovdje sjajno u Tessinim riječima je da ona ne posramljuje druge žene, nego je inspiracija brojnim drugim ženama. Ne postoji mama koja bi radije sjedila pored bazena ili plaže i čitala neku knjigu nego se sa svojim klincima igrala na plaži i u bazenu. 

'Mame, nevjerojatne ste' Tatina poruka svima koji komentiraju žensko tijelo nakon poroda

Posjeti missMAMA