Purica s mlincima za savršeni obiteljski ručak

Thinkstock
Tradicionalno hrvatsko jelo neizbježno je prilikom obiteljskih okupljanja i proslava blagdana
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 3000 grama purana
  • 180 grama maslaca
  • 75 grama biljnog ulja
  • mješavina suhih začina
  • mlinci

​Trikovi za još bolju pripremu mesa u pećnici

Priprema:

1. Puricu očistite i natrljajte biljnim začinima izvana i iznutra pa pecite u pećnici lagano podlijevajući prvih pola sata uljem, a kad ga potrošite, nastavite podlijevati vodom.

2. Tijekom drugog sata pečenja podlijevajte svakih pola sata tekućinom u kojoj se purica peče. Okrenite je nekoliko puta s leđa na prsa i obrnuto da se ispeče sa svih strana.

3. Purica je ispečena za dva i pol, tri sata, a to provjerite zabadajući vilicu u bijelo meso: ako vilica ulazi lagano, purica je pečena.

4. U međuvremenu mlince rastrgajte na manje komade i prelijte ključalom vodom. Ostavite ih nekoliko minuta u posudi da omekšaju (ne previše) i zatim ih dobro ocijedite.

5. Odvojite dio masnoće od pečenke i prelijte mlince. Narežite puricu.

Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA