Poslastica za vikend: Malo drugačija pita s malinama

Guliver
Krenula je sezona malina! Isprobajte ovaj savršeni spoj kreme i malina i uživajte u ovoj slatkoj i jednostavnoj ljetnoj poslastici
Vidi originalni članak

Kombinirajte hrskavo tijesto s glatkom kremom i svježim malinama. Hrskavost ćete postići posipanjem šećera po kori tijesta, a glatku i slatku kremu klasičnom pripremom i dodavanjem malina. Iako je ova pita malo drugačija od one klasične, uživat ćete u savršeno slatkom desertu koji će osvojiti sve koji ga okuse!

Ljetno voće Te slasne bobice: recepti s malinama!

Sastojci:

  • 4 žlice šećera
  • 2 ½ šalice brašna
  • 150 g maslaca
  • hladna voda
  • maline
  • 2 vanilin šećera
  • 1 jaje
  • 100 ml slatkog vrhnja

Priprema:

1. Pomiješajte 2 žlice šećera s 2 šalice brašna. Dodajte maslac pa dobro izmiješajte dok se ne rastavi u komadiće. Zalijte s dvije žlice hladne vode. Kada se tijesto počinje formirati, gotovo je.

2. Stavite tijesto između dvije folije pa ga razvaljajte u krug i pospremite u hladnjak na sat vremena.

3. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U posudi izmiksajte maline, vanilin šećer i žlicu brašna.

4. Tijesto prebacite u kalup, neka ima nešto veće rubove. Ostatak tijesta možete staviti na vrh pite. Premažite koru bjelanjkom i pospite šećerom, pa je napunite kremom od malina, vanilin šećera i brašna.

5. Pecite oko 40 minuta, a za to vrijeme u posudi izmiksajte jaje i slatko vrhnje. Prelijte pitu tom smjesom pa je vratite u pećnicu na dodatnih 10 minuta. Pitu na kraju možete ukrasiti svježim malinama. 

Potražite još finih recepata na Gastro.hr

Nešto slatko Savršeni mini cheesecake od malina

Posjeti missMAMA