Poslastica za vikend: Malo drugačija pita s malinama
Kombinirajte hrskavo tijesto s glatkom kremom i svježim malinama. Hrskavost ćete postići posipanjem šećera po kori tijesta, a glatku i slatku kremu klasičnom pripremom i dodavanjem malina. Iako je ova pita malo drugačija od one klasične, uživat ćete u savršeno slatkom desertu koji će osvojiti sve koji ga okuse!
Sastojci:
- 4 žlice šećera
- 2 ½ šalice brašna
- 150 g maslaca
- hladna voda
- maline
- 2 vanilin šećera
- 1 jaje
- 100 ml slatkog vrhnja
Priprema:
1. Pomiješajte 2 žlice šećera s 2 šalice brašna. Dodajte maslac pa dobro izmiješajte dok se ne rastavi u komadiće. Zalijte s dvije žlice hladne vode. Kada se tijesto počinje formirati, gotovo je.
2. Stavite tijesto između dvije folije pa ga razvaljajte u krug i pospremite u hladnjak na sat vremena.
3. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U posudi izmiksajte maline, vanilin šećer i žlicu brašna.
4. Tijesto prebacite u kalup, neka ima nešto veće rubove. Ostatak tijesta možete staviti na vrh pite. Premažite koru bjelanjkom i pospite šećerom, pa je napunite kremom od malina, vanilin šećera i brašna.
5. Pecite oko 40 minuta, a za to vrijeme u posudi izmiksajte jaje i slatko vrhnje. Prelijte pitu tom smjesom pa je vratite u pećnicu na dodatnih 10 minuta. Pitu na kraju možete ukrasiti svježim malinama.
Potražite još finih recepata na Gastro.hr