Plitvička jezera: Karta 50 kn za odrasle, besplatno za djecu do 7 godina

Borna Filić/PIXSELL
Nacionalni park Plitvička jezera kako bi ove godine proslavio svoj veliki 70. rođendan sa svojim posjetiteljima, pripremio je uz sve dosadašnje aktivnosti i promotivni tjedan u razdoblju od 22. do 28. travnja
Vidi originalni članak

Nacionalni park Plitvička jezera, najstariji, najveći i najposjećeniji nacionalni park u Hrvatskoj, koji je lani razgledalo 1,7 milijuna posjetitelja iz svih krajeva svijeta, u petak slavi 70. obljetnicu proglašenja nacionalnim parkom.

Svojom iznimnom prirodnom ljepotom Plitvička jezera su oduvijek privlačila zaljubljenike u prirodu. 8. travnja 1949. proglašena su prvim nacionalnim parkom u Hrvatskoj. Proces osedravanja, kojim se formiraju sedrene barijere i stvaraju jezera, predstavlja jedinstvenu univerzalnu vrijednost zbog koje su Plitvička jezera 26. listopada 1979. upisana i na UNESCO-ovu Listu svjetske baštine, pa će se ove godine proslaviti i 40. obljetnicu tog upisa.

zabavno, a drugačije 19 stvari koje za vikend možete raditi s djecom - vani i unutra

Posjetitelji su tako uživali su u obilascima jezera pješice i brodom, planinarenju, u vožnji panoramskim vozilom, skijanju i sanjkanju, u biciklizmu. Staze jezerskog sustava protežu se na 22 kilometra, a planinarske na 36.

Za rođendan su odlučili počastiti sve posjetitelje promotivnim cijenama ulaznica pa će od 22. do 28. travnja stajati 50 kuna za odrasle, 30 za studente i 20 za djecu od 7 do 18 godina. Za mlađe od 7 godina ulaz je besplatan.

Promotivne ulaznice moguće je kupiti isključivo online na web stranici Nacionalnog parka, dva dana prije željenog datuma dolaska, a broj je, kažu, ograničen. Inače, cijene ulaznica variraju ovisno o sezoni, na primjer, od 60 do 250 kuna za odrasle. 

za male i velike 10 super ideja za obiteljski izlet u Hrvatskoj

Povodom 70. rođendana organizirali su četiri tematska tjedna o prirodnim vrijednostima Nacionalnog parka - geologija i šuma, kulturna baština i povijest, flora i fauna te voda i sedre. Tu je i serija zanimljivih priča koje možeš ovdje pročitati.

Našem najljepšem nacionalnom parku želimo sretan rođendan!

Posjeti missMAMA