Ova mama ima pomalo okrutan trik za supruga: Tako se rješava dijela mentalnog tereta

Instagram
Mame nose veliki teret majčinstva, ali i veliki teret u obitelji. Negdje je taj teret manji, negdje veći, a nekad je stvarno nepotreban. Jedna je mama podijelila svoj trik kako se riješiti dijela mentalnog tereta…
Vidi originalni članak

U narodu se kaže da žena drži tri kuta kuće. Iako je to zastario pogled na ono kako stvari stoje, nije ni u današnje vrijeme daleko od istine. Naravno, negdje se teret koji mama nosi ipak dijeli ravnopravno, ali ipak je puno više onih obitelji u kojima je mama ipak – osoba za sve. Nekad se na to priviknemo jednostavno, a nekad nam je to ipak malo previše…

Puno znači Mama kućanica otkrila koje pitanje obožava čuti od supruga svakog dana kad dođe kući

Jedna je mama svojom objavom pokrenula cijelu lavinu složnih komentara, a u svojoj je objavi kratko objasnila kako je ona to „riješila“. Pace Webb u videu je podijelila svoju taktiku ili svoj „trik“ kojim je uspjela postići da njen suprug postane „ravnopravniji roditelj“. Ona kaže da je jednostavno promijenila način na koji odgovara na njegova pitanja.

Zapravo, točnije, njezin je trik – prestati odgovarati na sva pitanja.

Webb je na svom videu na Instagramu napisala: „Stvari koje sam prestala raditi kako bih svog muža učinila ravnopravnim roditeljem“, a onda je rekla:

„Prestala sam odgovarati na svako pitanje koje on sam može shvatiti. Možda zvuči grubo, ali ako uvijek odgovaraš na pitanja, oni će ih samo nastaviti postavljati i ti ćeš biti ta koja o svemu misli.“

Video možeš pogledati ovdje

Hm, zanimljivo zvuči! Nekad nismo ni svjesni tog koliko nam energije uzima i to ispitivanje bez kojeg se, objektivno, može. U svom je videu Webb mislila na pitanja koja su većinom očita, kao što je „Kad je nogometni trening?“, „Imaju li djeca zadaću?“ ili, kao što je kasnije u zasebnom videu objavila „Gdje su škare?“.

„Ako nastavite odgovarati na sva mala pitanja, ne potičete ih da budu ravnopravni roditelji,” rekla je Webb, čije kćeri imaju 5 i 2 godine, za Today.com, te dodala: „Za pitanja na koja sama mogu lako odgovoriti, dajte im malo povjerenja. Neka ostanu sami, oni to mogu. Imamo dovoljno na plećima.”

Komentari na njezin Instagram video uglavnom su bili jednoglasni, odnosno mnoge su žene točno znale o čemu govori i složile se s njom. Redom su glasili ovako, a bilo je i zabavnih savjeta:

„Jednostavno sam prestala znati sve stvari. 'Ne znam' je bio moj bojni poklič. I odjednom je bilo manje pitanja.“

„Sve sam uvjerenija da muškarci mogu pronaći stvari u hladnjaku i pustit ću ih da gladuju pokušavajući.“

„Uskladite energiju. Pitaj ih gdje su ulazna vrata. Ili kako koristiti toalet.“

„Ako počneš odgovarati na pitanja za svaku sitnicu, počinješ se osjećati kao da si mu mama...“

„Ovo je savjet koji ću dati ženama koje se udaju ili imaju djecu. Nemojte započeti taj ciklus. Teško ga je prekinuti.“

Webb je imala objašnjenje zašto mame dobivaju sva ta pitanja na koja se može odgovoriti zdravim razumom, zadržavanjem informacija iz prošlih razgovora ili pretraživanjem interneta.

„Žene su obično skrbnice, čak i u pravednijim domovima, a muškarci ne žele pogriješiti ili da se njihove partnerice uzrujaju ako rade drugačije“, rekla je, te predložila kako svog partnera pozvati na odgovornost, bez frustracije.

„Možete se samo pretvarati da ne čujete... pustite da uđe u jedno uho, a izađe na drugo", našalila se, pojašnjavajući da ne zagovara prepirku ili zlonamjerno ponašanje.

Sve razumijemo, ali, stvarno, ne znate gdje stoji toaletni papir? Ne znate kojim danima je satovi engleskog? Ili samo tražite podršku? Jer, mi tu istu podršku nemamo… No, dobro, sve u svemu, zabavno je nekad čuti ovakve stavove.

Ispitivanje je pokazalo Ne samo da više rade, nego mame nose i daleko veći teret planiranja kućanskih poslova

Posjeti missMAMA