Mama je odlučna: 'Roditelji koji očekuju alkohol na dječjim proslavama trebaju potražiti pomoć!'

Freepik
Dječji rođendani i ostale proslave su naporne, znamo to, nekad i stresne, ma koliko to bile divne prilike. No, proslava podrazumijeva alkohol? Nekima, čini se, da, a drugima je to nepojmljivo.
Vidi originalni članak

Kad je tulum, tu mora biti i barem malo alkohola. Kakav je to tulum, proslava ili bilo što veselo bez koje pivice, nečeg 'kratkog' za nazdraviti. Kad se slavi, onda se slavi. A neki to ne mogu zamisliti bez alkohola. Pa čak i kad su u središtu slavlja djeca.

Alkohol na dječjim rođendanima? Hm, nekima je to sasvim razumljivo i ne vide u tom baš nikakav problem. No, drugi imaju malo drukčiji pogled na to. Tako je jedna mama na svom TikToku objavila video koji je izazvao mnoge reakcije…

neprimjereno? Pravobraniteljica za djecu: 'Djeca i alkohol ne idu zajedno'

Destiny Jewell, 22-godišnja mama, podijelila je video u kojem je jednostavno napisala da oni koji žele alkohol na dječjim proslavama – trebaju pomoć. Mnogima se to svidjelo, ali nekima i nije.

„Neki od vas roditelja ovo moraju čuti“, napisala je Destiny u tekstu svog videa. „Ako dječju proslavu (rođendanska zabava, diploma itd.) vidite kao priliku za piće i ‘zabavu’, imate problem i trebate pomoć.“

Naravno, nema ništa loše u tome da poželite nekoliko piva tijekom obiteljskog ručka ili bilo kakvog druženja gdje su većinom odrasli ljudi. Ali kada su u pitanju dječji rođendani, proslave posvećene djeci ili bilo koji događaj usredotočen na maloljetnu djecu, zapravo nema potrebe za alkoholom.

@destinyy_jewell Im seeing this more and more & its so sad… like you dont need to be drinking at a 2 year olds birthday party… #randomthoughts #trashyparenting #sad #parenting #momsoftiktok #AA ♬ original sound - Obeyroxx.602

Komentatori su se složili da je opijanje na dječjim događanjima zabrinjavajući trend među mnogim roditeljima. Mnogi su podijelili slučajeve u kojima su se članovi obitelji i drugi gosti bunili kada su odlučili organizirati proslavu bez alkohola za svoju djecu.

„Ljudi su se ljutili što nije bilo alkohola na mojoj proslavi za kraj srednje škole“, podijelila je jedna korisnica u komentarima. „Moja mama kaže: 'Maturanti ne smiju piti, zašto bismo odraslima dali alkohol?“

„Morala sam odbiti nekoga kog sam pozvala na proslavu drugog rođendana mog sina jer me pitao mogu li donijeti bocu. Ne, ne možeš, stari“, ispričala je jedna mama.

„Bili smo jedini koji nisu nudili alkohol na zabavama za svoju djecu i nitko se nikada nije pojavio, ali svi bi se pojavili da je bilo alkohola”, napisala je druga mama.

Drugi su u komentarima inzistirali na tome da je alkohol na dječjim zabavama u redu u umjerenim količinama jer roditelji uživaju u prilici da se opuste sa svojim vršnjacima.

„Mislim da to ovisi o tome koliko osoba planira piti“, rekao je jedan komentator. „Ako je to nekoliko piva i nitko se ne ponaša pijano, ne vidim problem u tome.“

Hm, teško je odrediti što je ispravno u ovom slučaju. Možda čaša ili dvije zapravo nisu problem, ali ako ne poznaješ dobro sve ljude i nisi siguran hoće li pretjerati… U tom je slučaju možda ipak ne nuditi uopće alkohol.

Liberalna mama Kristen Bell izjavila da dopušta djeci da piju bezalkoholno pivo: "Nije me briga što drugi misle"

Posjeti missMAMA