Mama lijepo objasnila što sve zapravo rade majke kućanice

Facebook/Ryshell Castleberry
U društvu često vlada predrasuda da mame koje nisu zaposlene zapravo ne rade puno. Koliko i što sve rade opisala je mama troje djece, Ryshell Castleberry, u iskrenom statusu
Vidi originalni članak

Majka troje djece i tattoo umjetnica, Ryshell Castleberry, napisala je iskreni status o tome koliko društvo zapravo podcjenjuje majke koje ostanu kod kuće i koliko se njihov rad ne poštuje. Opisala je razgovor između jednog supruga i psihologa, te objasnila što sve ona radi kod kuće.

Suprug koji radi u banci objasnio je u razgovoru terapeutu da se njegova žena rano budi, organizira sve obiteljske obaveze, radi doručak, ručak i večeru, vozi djecu u školu, doji i brine se o najmlađem djetetu. Na kraju dana supruga posprema cijelu kuću, pomaže djeci oko domaće zadaće i sprema djecu za spavanje jer ona ipak ujutro ne mora ići na posao. Suprug odmara nakon posla jer on ipak radi. 'Već u trudnoći odlučila sam uzeti neplaćeni porodiljni dopust'

"Ovo je dnevna rutina mnogih žena diljem svijeta, počinje ujutro i nastavlja se tijekom cijelog dana do kasnih noćnih sati... Za ovo se kaže "ne radi"?! Biti domaćica znači da nemaš diplomu za to, ali si ključna osoba u obiteljskom životu! Uživajte i cijenite vaše supruge, majke, bake, tetke, sestre, kćeri... Zato što je njihova žrtva neprocjenjiva", objasnila je Ryshell.

'Ostala sam kod kuće tri godine s djecom'

Netko ju je pitao radi li ili je samo domaćica. Ryshell je objasnila što sve ona radi: "Radim kao žena, 24 sata dnevno. Ja sam majka, žena, kći. Ja sam budilica. Ja sam kuharica, spremačica, konobarica, dadilja, medicinska sestra, fizički radnik, zaštitarka i savjetnica. Nemam odmor, bolovanje, ni slobodan dan. Radim danju i noću. Ne primam plaću. Ali često čujem rečenicu: "Što radiš po cijele dane?".  Foto: Ovako zapravo izgleda svakodnevica mame na porodiljnom.

Post je lajkan više od 649 tisuća puta i podijeljen više od 313 tisuća puta. Stotine čitatelja podijelilo je svoje iskustvo ispod posta.

'Ne bih prekidala porodiljni da nisam morala'

Posjeti missMAMA