Mama koja radi od doma odgovorila 'hejterima': ''Što god napravimo, uvijek nekom smeta''

tiktok
Nije to neka otrcana fraza, nego, nažalost, velika istina: ženama nije lako odlučiti što napraviti sa svojom karijerom kad postanu mame, jer će uvijek nekom njihov izbor 'zasmetati'. I s tim se treba pomiriti.
Vidi originalni članak

Nekad žena koja postane mama ima nekoliko opcija na izbor, pa mora odlučiti. Nekad nema, pa nema ni 'problema' oko odluke, ali i kad ima, nije lako. Ako odluči ostati kod kuće s djecom, reći će joj da je lijena. Ako odluči ići raditi i radi previše, reći će joj da se ne brine dovoljno za djecu. Ako radi od kuće i požali se na kaos, reći će joj otprilike 'što se žališ, radiš od doma'. I tako se uvijek nađe neka 'Karen' koja ima nešto za reći.

Malo je kaotično Kim Kardashian skriva se doma u wc-u da bi mogla raditi. Ovaj put možemo se poistovjetiti…

Što god odlučile, mi žene, mi mame, uvijek ćemo nekom 'stati na žulj' i uvijek će se naći netko tko će nam reći da cendramo bez razloga, da radimo pogrešno, da nismo sposobne brinuti se za djecu… Ili bilo što slično. Kako god okrenemo, uvijek smo 'u krivu'. Tako je bilo i jednoj mami koja je na TikTok profilu pokazala svoj jedan dan rada od kuće.

Mama Hannah objavila je taj video, a komentari na njega bili su nemilosrdni. U idućem se videu odlučila obratiti 'hejterima', te je rekla da zna da su žene bez obzira na okolnosti koje poduzimaju (posao, ostanak kod kuće, kombinacija), osuđene na neuspjeh i osuđivane zbog toga.

„Ja sam majka troje djece koja radi od kuće bez brige za djecu i očito to ljuti internet. Bok, ja sam Hannah. Ja sam 29-godišnja majka s punim radnim vremenom. Nedavno sam podijelila videozapis svog dana u životu majke koja radi od kuće s troje djece. Iskreno govoreći, dobila sam mnogo više ljubaznih i pozitivnih komentara nego negativnih, ali oni negativni me sada samo tjeraju da se nasmijem, jer iskreno za mene to samo dokazuje da žene ne mogu pobijediti,“ rekla je Hannah u svom videu.

I istina je da nam uvijek netko ima nešto za reći, bez obzira na to što mi odlučile.

„Ako si mama kućanica, ti si samo lijena sponzoruša. Ako odlučiš biti zaposlena majka, užasna si jer dopuštaš da ti netko drugi odgaja djecu. O moj Bože. Iskreno, nekako sam mislila da je biti mama koja radi od kuće sa svojom djecom cijeli dan najbolja kombinacija, zar ne? To je puno posla za mene. To me opterećuje, ali spremna sam se žrtvovati kako bih mogla učiniti najbolje za svoju obitelj. Krivo. Ne,” požalila se Hannah, te nastavila:

„Ako ste roditelj koji radi od kuće, onda ste ujedno zaposlenik i mama. U redu, Karen, jako mi je žao. Dakle, ako se osjećate krivima zbog okolnosti u kojima se nalazite, doslovno nemojte jer što god učinili, jednostavno ne možete pobijediti. Iskreno, to je oslobađajući pogled na stvari i trebali biste to probati!“

@hannahssentiment #wfhmomlife #wfhmom #workingmoms #workingmom #workingmomsoftiktok #momofthree #realmomlife #momtoks #morningroutine ♬ original sound - h a n n a h

Nakon što je Hannahin video postao popularan, dobila je uistinu puno podrške od drugih mama koje su se prepoznale u njezinim doživljajima.

„Raditi od kuće DOK odgajate svoju djecu najteže je od oba svijeta. Što se tiče nekih ljudi, jednostavno ne možete pobijediti. Impresionirana sam svakom majkom koja to radi. Super ti ide, mama", napisala je jedna pratiteljica.

„Mene zanima kako je tvoja kuća tako čista! Haha! Mogu uskladiti djecu i posao, ali ne mogu još tome dodati održavanje kućanstva ni po cijenu života haha“, našalila se druga.

Hannah joj je odgovorila: „Nemam niti sekunde mira. Doslovno uvijek nešto radim. Na primjer, nema tog da samo sjedim i uživam u trenutku ili knjizi. Ne, nešto treba učiniti. Iskreno, jadno je,” iskrena je bila Hannah, uz smajli koji – plače od smijeha.

Da, sve znamo. Nikad nije dobro i nikad nisu svi zadovoljni. I nikad neće biti. Pa je jedina opcija pomiriti se s tim.

viralna objava Iskreno i kroz suze: 'Svi misle da je lako biti mama kućanica. Ali istina je da sam usamljena i preopterećena'

Posjeti missMAMA