Majčinstvo u crtežima: Kako izgleda život s malim djetetom?

Instagram/karacandraw
Ilustratorica Kara Western, mama dvogodišnjeg dječaka, odlučila je svoj život opisati kroz crteže. Kako izgleda život mame s malim djetetom? Pogledaj duhovite i vrlo realistične crteže
Vidi originalni članak

"Postati majka znači da se život mijenja u potpunosti. Teško je, lijepo, izazovno, zastrašujuće i još stotine drugih osjećaja koje razumiju roditelji gdje god se nalazili. To je iskustvo koje mijenja život i koje me je nadahnulo da crtam svakodnevni život kao mama koja je kod kuće, bez obzira radi li se o svakodnevnim zadacima poput pranja rublja ili uzbudljivih trenutaka kao što su prvi koraci moga sina. Želim sve staviti na papir kako bi ostali ti trenuci koji su često zanemareni", napisala je mama i ilustratorica Kara Western opisujući svoj Instagram profil na kojem pokazuje svoju svakodnevicu. 

Najteži posao Foto: Ovako zapravo izgleda svakodnevica mame na porodiljnom

"Kad si kućanica možeš se osjećati nevjerojatno usamljeno. Volim misliti da se crtanjem jednostavnih trenutaka mogu povezati s drugim majkama i pomoći im da se osjećaju manje samo. Radeći ovo, osjećam se manje usamljeno. Ovo je situacija u kojoj osjećam kako dobivam i mogu se povezati s mnogim usamljenim roditeljima kroz moj Instagram profil", objašnjava dalje.

1. "Novorođenčad je toliko sitna u tvojim rukama, a godinu dana kasnije toliko su veliki i dugački. Pa ipak, još uvijek savršeno pristaju u tvoje ruke", objasnila je Kara uz svoju fotografiju.

video posveta Mama kućanica pokazala mužu 'što zbilja radi cijeli dan'

2. "James je moj stalni podsjetnik da ostanem prisutna. Imam lošu naviku da provodim vrijeme na telefonu, gubim svoje vrijeme umjesto da radim nešto što me ispunjava. Kad sam u svom raspoloženju, on dođe sa svojom igračkom i zove me da se igram s njim", opisuje Kara.

3. "Ovako izgleda naš običan vikend (samo se šalim, James ne može biti u miru dulje od pet sekundi kad smo svi u krevetu)", kaže uz ovaj crtež.

4. "Sigurni nisam jedini 'loš' roditelj koji gleda neprimjerene filmove sa svojim djetetom. Pa on ima samo 18 mjeseci, ne može shvatiti što zmaj radi, zar ne?", kaže mama dok opisuje ilustraciju na kojoj gleda "Igru prijestolja".  

zaposlene mame 10 slavnih mama pokazuje kako izgleda svakodnevica s djecom

5. "Naš posljednji posjet pedijatru izgledao je ovako. Zapravo, svi naši posjeti pedijatru izgledaju ovako", kaže dalje.

6. Bojanje s dvogodišnjakom: "Molim te, ne diraj me s tim markerom".

7. Uvijek "pomaže".

9. "Mirno spavaš s bebom kad si odjednom, bam... budan", piše u opisu. 

10. "Kada tvoje dijete stvarno loše spava zbog zubića, ali ne želiš izgubiti mjesece koje su uložio u trening spavanja", piše uz još jednu duhovitu ilustraciju.

Posjeti missMAMA