Kako napraviti savršene zagorske štrukle?

Matija Topolovec/PIXSELL
Jednostavnost je često formula za uspjeh, a štrukli to pokazuju. Za pripremu ove zagorske poslastice, potrebni su domaći sastojci, puno ljubavi i vještina manevriranja tijestom
Vidi originalni članak

Sastojci:

Tijesto: 

  • 75 dkg brašna 
  • soli
  • 2 dcl mlake vode
  • žlica masti ili 1 dcl ulja

Nadjev:

  • 1 kg svježeg kravljeg sira
  • 2 dcl kiselog vrhnja
  •  3 jaja
  • malo soli

Priprema: 

1. Pomiješajte sve sastojke za nadjev i dobro ih izmiješajte u posudi. Zamijesite tijesto.

2. Nakon što se tijesto “odmaralo” 45 minuta, razvaljajte ga, nauljite i ostavite 5 minuta.

3. Tijesto dlanovima razvucite preko rubova stola, a višak odrežite.

4. U hrpicama stavljajte pripremljeni nadjev uz rub razvučenog tijesta. Ravnomjerno rasporedite nadjev prstima preko razvučenog tijesta.

5. Služeći se stolnjakom, zamotajte tijesto u dugačku rolu. Dlanovima označite veličinu štrukla i prerežite ih tanjurićem.

6. Štrukle složite u nauljeni lim, namastite i pecite oko 25 minuta na 180°C.

Potražite još recepata na Gastro.hr

 

 

Posjeti missMAMA