'Kad se vratim na posao nakon porodiljnog, kao da više neću biti njezina mama'

Instagram/thereturnityproject
'Sve mi je to još teže padalo zato što je moja majka meni i braći posvetila svoj život, a ja sam sa svojom djevojčicom provodila svega dva sata dnevno. Zaboravljala me', napisala je Lindsay Mitchell na Instagramu
Vidi originalni članak

Nakon što prođe godinu dana s bebom i službeni rodiljni dopust, zaposlene mame vraćaju se na posao.

Rodiljni dopust u našoj zemlji traje godinu dana i to je predivno novo razdoblje u životu mame. Stigneš se pripremiti za bebu prije njezinog rođenja i zatim fokusirati svu svoju energiju za zbližavanje s bebom u prvim mjesecima njezinog života, sa sigurnošću da te čeka posao jednom kad porodiljni završi. No, kako se porodiljni približava svom kraju, mogu se pojaviti razne misli i pitanja. Često je to stresno razdoblje, kako za mamu tako i bebu. A to je osjetila i Lindsay Mitchell, mama djevojčice koja se povratkom na posao nije mogla pomiriti jer je bila uvjerena da više ništa neće biti isto. 

Vrijeme je isteklo! 10 misli koje svaka nova mama ima na kraju porodiljnog

"Kada se vratim na posao, više neću biti Sloanina mama, to je bila priča koja mi je svakodnevno prolazila kroz glavu. Nisam prestajala plakati", napisala je Lindsay Mitchell na Instagramu. "Sve mi je to još teže padalo zato što je moja majka meni i braći posvetila svoj život, a ja sam sa svojom djevojčicom provodila svega dva sata dnevno. Zaboravljala me. I tako bi mi nedostajala. Razmišljala sam samo o tome kako da u njezinom životu ostanem važna figura. Imala sam osjećaj kao da predajem svoje dijete drugima da ga odgajaju dok ja sve gledam sa strane", nastavila je. 

"Ako si se našla u ovakvoj situaciji, znaj da su tvoje brige normalne, ali potpuno nepotrebne jer mama je uvijek mama. Promijeni priču u glavi. Strahovi koje sam imala bili su daleko od stvarnosti nakon što sam se vratila na posao. Nikad nisam mislila da ću se ovako osjećati, ali naučila sam cijeniti svoje vrijeme na poslu, daleko od svoje kćeri. I ona i ja u vrijeme koje provodimo odvojene proživljavamo puno toga što nam je značajno i ispunjava nas, o čemu svake večeri razgovaramo uživajući u međusobnom društvu", poručila je.

"Tako ste elegantno opisali misli koje muče sve mame tijekom rodiljnog dopusta", komentirala je jedna mama. 

Kolumna: Maja Belobrajdić Ne žalim što mi je dijete krenulo u jaslice s godinu dana

Posjeti missMAMA