Domaći tartar umak odlično ide uz mnoga jela

Thinkstock
Mnoštvo je načina na koje možete iskoristiti tartar pa ga tako primjerice možete jesti s prženim lignjama, pečenim srdelicama, namazati na pecivo za sendvič ili ga jesti s pohanim mesom
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 200 ml majoneze
  • 5 - 6 kiselih krastavaca (ovisno o veličini) prerezanih na 4 dijela i narezanih na trakice
  • 1 žlica kapara
  • 1 žlica ribanog češnjaka
  • sol i papar
  • 2 žlice soka od limuna
  • 1 žlica sitno sjeckanog svježeg peršina
  • 1 žličica senfa

Priprema:

1. U posudi (najbolje staklenoj u kojoj ćete držati tartar) pomiješati sastojke.

2. Posoliti i popapriti po želji, te ako volite malo kiselkastiji okus, dodajte žličicu kiseline od krastavaca.

3. Poslužite uz svoje omiljeno jelo koje inače jedete s umakom.

4. Ovako pripremljen, može stajati u hladnjaku nekoliko dana.

Potražite još recepata naportalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA