5 savjeta o dojenju za postojeće i buduće očeve postali viralni hit

Facebook/Muhammed Nitoto
Muhammed Nitoto, tata iza Instagram profila Chronicles of Daddy, postao je hit na društvenim mrežama i u medijima nakon što je objavio svojih pet savjeta kako pomoći ženi pri dojenju
Vidi originalni članak

Ovim popisom odlučio je pomoći već postojećim očevima, ali i onima koji će to uskoro postati. 

1. Za noćno hranjenje. Kad se majka vašega djeteta probudi usred noći ustanite i pitate ju da li joj je potrebna pomoć ili možda čaša vode. Istina je da većinu vremena njezin odgovor bude ne, ali sama činjenica da ste ponudili svoju pomoć značit će joj.

2. Pitaj majku može li ispumpati mlijeko, a zatim odaberi jedan termin hranjenja koji ćeš uvijek ti odrađivati. Majka djeteta će preuzeti gotovo sve i "izgorjet" će ako joj ti to dopustiš. Ponekad ćeš ju morati prisiljavati da se odmara i ne razmišlja o djetetu. Ovo je jednostavan način da se to postigne bez prepiranja.

3. Ne postavljaj vremensko ograničenje na to koliko dugo majka doji dijete. Ne radi se samo o hranjenju djeteta, već i o njihovom međusobnom povezivanju. Svi imaju različitu duljinu vremena kojeg doje,a očevima je to ponekad teško razumjeti u potpunosti. Zato, ponavljam, nemoj pokušavati ubrzati taj proces jer nije tvoje mjesto da to radiš i otvorit ćeš se prepirci iz koje ne možeš izaći kao pobjednik.

#PostpartumGoals Foto: Je li ovo idealna podrška partnera mami nakon poroda?

4. Budi strpljiv. I sam sam otac te znam da su očevi u prvim tjednima jako uzbuđeni. Tvoje vrijeme će doći brže nego što misliš. Bebe brzo rastu i što su veće i snažnije, to će više biti vremena za druženje s tatom.

5. Roditeljski dopust. Ako ga imaš, iskoristi ga. U ranim fazama dječjeg života nisu bitne isključivo majke. Uvijek ćeš moći zaraditi novac, ali neke stvari u životu nećeš moći ponoviti. Nećeš biti veći muškarac ako ne iskoristiš roditeljski dopust. Jednako je važno da i tate budu dio djetetova života od samog početka.

podrška partnera Pismo umorne mame: 'Dragi mužu, trebam više tvoje pomoći'

Posjeti missMAMA