Svi klinci žele na ovu cool izložbu, povedi svoga, darujemo ti ulaznicu

Shutterstock
Vidi originalni članak

S dolaskom prvog djeteta, svaki roditelj počinje razmišljati drugačije o svojoj odgovornosti u svijetu. Prvenstveno želi učiniti svijet svoje bebe boljim, ali ne samo svoje bebe, već svih beba koje dolaze na svijet i nasljeđuju ga. No, jedna osoba može učiniti samo malene korake u tom smjeru. Zato, zajedno, Pampers, stručnjaci i roditelji mogu učiniti više i to na nekoliko razina: od održive proizvodnje do neposredne bebine ugode u svakom trenutku. 

Da bismo mogli zaista shvatiti kako točno učiniti neposredan svijet bebe boljim, pokušajmo se na trenutak staviti u njezine cipelice. Bebin doživljaj svijeta puno je intenzivniji od našeg. Toliko iskustava nikada prije doživljenih. Razvoj vida, prepoznavanje predmeta, odnosi u prostoru, razvoj ravnoteže, sve su ovo senzacije koje beba razvija i postepeno usvaja tijekom prve godine života, a da bismo doživjeli ono što i bebe te bolje razumijeli ''svijet beba'' Pampers je u suradnji s Muzejom Iluzija predstavio interaktivnu izložbu ''Zamisli bebin svijet''.

U jednom trenutku beba vam se počinje smiješiti više nego prije - prepoznaje lice, u drugom se posebno veseli dodavanju loptice – doživljava udaljenost, dok u trećem uživa u jednostavnoj igri skrivača (ku-ku!) – gdje doživljava postojanje predmeta. Sve su ovo različite stanice koje svaki roditelj prepoznaje, no moguće je pratiti razvojnu liniju i znanstveno objasniti zašto se baš te senzacije događaju u određenom trenutku razvoja. U definiranju ovih trenutaka, za potrebe izložbe, pomogle su dr. sc. Sonja Alimović, edukacijski rehabilitator i dr. med. sub specijalistica pedijatrijske neurologije Sanja Pejić Roško.

Izložba ''Zamisli bebin svijet''

Izložbi ''Zamisli bebin svijet'' vesele se i veliki i mali, a da ju vrijedi pogledati čim prije, bit će vam jasno nakon što vam detaljnije prepričamo što vas sve očekuje na izložbi. U ''Beskonačnoj sobi'' možete doživjeti prve senzacije koje beba doživljava još u majčinoj utrobi, ''Kosa soba'' će vam pomoći da zamislite kako beba razvija ravnotežu, ''Soba s bojama'' kako boje ulaze u bebin svijet, a posjetitelji će imati priliku kroz jedinstveno VR iskustvo doživjeti razvoj prve godine bebinog života iz bebine perspektive.

Pampers nas je ovom izložbom vratio u najranije djetinjstvo, uz posebno obećanje za svu djecu svijeta - ''Zajedno, bebin svijet činimo boljim''. Jer, kad naučimo gledati svijet bebinim očima, onda znamo i kako ga možemo učiniti boljim. 

Pampers je odlučio učiniti svijet boljim za svu djecu. No, prije svega, podsjetio nas je što točno znači biti dijete. Zaboravili ste kako je to biti beba i želite se podsjetiti ili jednostavno želite bolje razumijeti svoju bebu? Posjetite Muzej Iluzija na adresi Ilica 72, u Zagrebu, od 24.11. do 5.12. 2021. i uplovite u ''svijet beba''. Pampers je osigurao 50% popusta na sve ulaznice tijekom happy houra u subotu 4.12.2021. od 9 do 13 sati.

Osvoji obiteljsku ulaznicu za izložbu ''Zamisli bebin svijet''

Ukoliko biste voljeli pogledati izložbu ''Zamisli bebin svijet'', imamo odlične vijesti - u suradnji s Pampersom jednu sretnicu ili sretnika nagrađujemo obiteljskom ulaznicom za izložbu, a sve što trebaš napraviti je odgovoriti na pitanje - ''Kratko nam opiši kako izgleda svijet kad ga zamisliš očima svog djeteta?''. Dajte mašti na volju, jer nagrađujemo najkreativniji odgovor. Sretno!

Posjeti missMAMA