Roditelji sve više biraju ova neobična imena za djevojčice, sviđaju li vam se?

Shutterstock ; Imena inspirirana cvijećem
Jeste li jedno od imena odabrali i vi za svoju djevojčicu?
Vidi originalni članak

Odabir imena za bebu jedan je od najslađih zadataka koji budući roditelji trebaju obaviti. Puno je opcija, a na izbor utječe tradicija, obitelj, mjesto gdje živiš. Ipak, roditelji se sve češće odlučuju za neobična, ali izrazito lijepa i zvučna imena. Ako očekuješ djevojčicu, donosimo ti 10 prijedloga neobičnih ženskih imena koje roditelji u Hrvatskoj, ali i diljem svijeta naprosto obožavaju.

Alesia - Alesia je žensko ime talijanskog porijekla. Značenje imena je braniteljica.

Zoe - Zoe je jedno od najpopularnijih modernih imena, a uz to je i grčka riječ za život!  

Cvita – riječ je o ikavskom obliku imena Cvijeta koje je izvedeno od riječi “cvijet”, a osobama s tim imenom se pripisuje šarm, dopadljivost i osjećaj za umjetnost

Zara – ime je arapskog porijekla i znači sjaj, blještavilo, s kurdskog se prevodi kao zlato, a može se tumačiti i kao izvedenica imena 

Kiara (Chiara) – Dolazi od latinsko-talijanskog imena Clara što znači svijetla, sjajna, čuvena. Ovdje pripada i verzija imena Klara koja je nešto popularnija kod nas, a znači jasna, čuvena, znamenita i svijetla.

Demi - Žensko ime grčkog porijekla. Izvedeno od imena Demetra. Nastalo prema imenu Demetra koja je bila grčka boginja zemlje, plodnosti, žita, moguća su dva značenja, jedno kaže da znači majka božica dok drugo kaže da znači majka zemlja.

Ester - Iako porijeklo ovog imena nije potpuno poznato, na perzijskom označava zvijezdu. Također bi mogla biti i izvedenica imena Ishtar, božice ljubavi i plodnosti.

Rita – više je tumačenja značenja ovog imena, a među njima su “uzvišena” i “ona koju Bog ljubi”. Rita je ime povezano s veseljem i prijateljstvom, skraćeno od imena Margarita, a postoji još inačica, poput: Margareta, Greta, Gita, Margaret.

Bea (Beata) - Bea je skraćena i modernija verzija imena Beata, ime čiji latinski korijeni u prijevodu znače "ona koja donosi sreću". 

Lina - Lina je žensko ime arapskog porijekla. Značenje imena je: nježna, blaga, popustljiva

Koje ime je tvoj favorit? Napiši nama u komentarima!

 

Imena za dječake Imaju samo tri ili četiri slova: Kratka imena za dječake koje roditelji obožavaju

Posjeti missMAMA