Poznate hrvatske mame o dojenju

Antonio Bronić/PIXSELL
Jednostavno, ekonomično i omogućava nezaboravno iskustvo – stav je domaćih glumica i pjevačica koje su dojile svoju djecu
Vidi originalni članak

Martina Tomčić

"Prirodno, spontano, lijepo i, naravno, korisno – najbolja moguća hrana za dijete. Sina sam dojila do prve godine jer se on tada bacio na druge stvari, a malena je prvih 10 mjeseci bila isključivo dojena, nije joj se žurilo s dohranom, a ja sam osluškivala njene potrebe pa je i dugo nakon toga još uvijek bila jako puno dojena beba."

Jelena Miholjević

"To je za mene najljepša stvar na svijetu i ne znam s čime bih mogla usporediti toliku ljubav i nježnost. Svoju sam djecu dugo dojila, trudila se i jako sam zadovoljna, no isto mi je tako jasno da nekome dojenje zbilja može biti pakao te ne treba stvarati pritiske po tom pitanju."

Ecija Ojdanić

"Imam dvoje djece, oboje sam dojila i jedna sam od onih žena koje smatraju da je dojenje vrlo zdravo, a na sreću, nisam imala nikakvih prepreka poput ragada ili boli. Bilo je to jedno prekrasno iskustvo, najdivnija spona s čedom i zalog za njihovo dobro zdravlje u budućem životu."

Bojana Gregorić

"Kao i kod mnogih drugih majki, bilo je to isprva bolno iskustvo, ali na kraju jedno od najljepših u smislu dodira i povezanosti s djetetom. Mislim da majke ne bi trebale odustajati bez obzira na prepreke jer svaki je početak težak, ali ovo je jedna od onih stvari koje su uistinu nezamjenjive."

Elena Tomeček

"Definitivno sam pobornica dojenja i to kod mene nije nikad bilo upitno i odlučila sam malenu dojiti do kad god ona bude htjela. Nekako mi se čini da je dojka bogomdana. Nema pranja bočica, jednostavno je, najzdravije za dijete i ne vidim razloga zašto to netko ne bi radio."

Posjeti missMAMA