Ovo je viralna poruku mame koju su ljudi s gađenjem gledali jer je dojila u javnosti

shutterstock
Mamu koju su mnogi osuđivali jer je dojila u restoranu, napisala je inspirativnu poruku koja je postala viralna...
Vidi originalni članak

Iako se čini pomalo neobično, dojenje u javnosti još uvijek izaziva velike rasprave. Bez obzira koji je razlog tome, mnogi smatraju da je dojenje na javnim neprimjereno i mame zbog toga doživljavaju neugodnosti.  Prije nekoliko godina Ashley Kaidel odlučila je tome stati na kraj. Suočila se s osudom stranca dok je dojila svoju bebu u restoranu, ali umjesto da se pokrije, ona se zauzela za mame diljem svijeta. Njezina objava na Facebooku, u kojoj je opisala što se dogodilo, postala je viralna i još uvijek se dijeli.

Dojenje u javnosti Mama je ostala šokirana nakon što ju je susjed zamolio da ne doji u zajedničkom vrtu

"Na slici se čini da zurim u daljinu. Zapravo gledam u oči ženu koja bulji u mene. Gleda me s gađenjem i osuđujući odmahuje glavom u nastojanju da me posrami i natjera da se pokrijem. Dopustite mi da razjasnim zašto objavljujem fotografije na kojima dojim sina i zašto to radim otkrivena", napisala je Kaidel. 

Ističe da je nekim majkama ugodnije dojiti prekrivenih prsa, kao i da je to posve u redu ako se tako osjećaju ugodnije. 

"Prvo, dojiljama je zakonom dozvoljeno da doje na bilo koji način i bilo gdje. Drugo, nitko vas ne bi trebao posramljivati ili omalovažavati i natjerati da se osjećate kao da činite nešto loše jer dojite svoju bebu onako kako je priroda to zamislila. Grudi su stvorene na prvom mjestu da održavaju vašu bebu na životu, a tek onda da donose nekome zadovoljstvo. Njihova jedina svrha je stvoriti hranu i dati je bebi", dodala je. 

Kaidel je objasnila da dojenje nije ništa drugačije od hranjenja na žlicu. 

"Nepravedno je tražiti od dojilja da se sakriju od očiju javnosti. Nepravedno je i sebično tražiti majke i bebe da se odmaknu od stola jer je vama neugodno. Nijedna osoba ne bi trebala biti izolirana i izbjegavana jer jede. Nije li lakše odvratiti oči od neugodnog prizora, a ne sugerirati ili zahtijevati da se majka i dijete maknu od vas? Koliko je ovo sebično? Samo odvratite pogled. To je jednostavno i nikome ne šteti", poručuje. 

Na kraju podsjeća da objavu nije napisala kako bi privukla pažnju, već kako bi ohrabrila druge mame i potaknula ih da se osjećaju prihvaćeno i podržano, a ne otuđeno, ismijano i osuđivano.

"Vaša djeca moraju vidjeti kako izgleda dojenje iz istog razloga kao i vi. Moraju priznati, shvatiti i cijeniti da su majčino mlijeko i dojenje uvijek i trebali bi biti prvi i najbolji izbor i za mamu i za bebu. Adaptirano mlijeko i bočice su trend. Dojenje nije. Nadam se da će ovo potaknuti vašu kćer da odraste s ciljem da doji i iskusi nevjerojatnu vezu i neprocjenjive dobrobiti koje dojenje donosi", zaključila je Kaidel u objavi koja je podijeljena više od 120 tisuća puta.

tjedan dojenja Mamina poruka svima koji ne podržavaju dojenje u javnosti

Posjeti missMAMA