Napravljena igračka koja pomaže djeci da bolje spavaju

Facebook
Lulla imitira bliskost svojim prirodnim, mekanim dodirom i puštanjem prave snimke disanja i otkucaja srca koje rade do čak osam sati
Vidi originalni članak

Spavanje beba, ali i djece, jedan je od najvećih problema većine roditelja. Sad je lutka došla kao pomoć. Lulla lutka ima otkucaje srce i oponaša disanje kako bi djeca imala osjećaj da roditelj spava pored njih. 

Zašto bebe ne bi smjele spavati same?

Razvila ju je majka i psihologinja Eyrún Eggertsdóttir koja je proučavala spavanje djece s roditeljima i potom došla na ideju rađenja ove lutke kako bi olakšala spavanje roditeljima, ali i djeci. Psihologinja iz Islanda surađivala je s bolnicama i istraživačima kako bi usavršila lutku prije nego je započela crowdfunding kampanju za financiranje 2014. godine. Skupila je više novaca nego je bilo potrebno, a lutke su postale popularne diljem svijeta.  

Dijete bi trebalo spavati s mamom do četvrte godine

Lulla imitira bliskost svojim prirodnim, mekanim dodirom i puštanjem prave snimke disanja i otkucaja srca koje rade čak osam sati. Cilj je pomoći bebama stabilizirati svoje vlastito disanje i otkucaje srce kako bi dulje i bolje spavale. Eyrún je napisala na crowdfunding stanici Indiegogo kako je Lulla rezultat istraživanja klokan njege, kao i kakav utjecaj na bebe i malu djecu imaju miris, vid i dodir.

Vibrirajući 'kauč' za bebe podijelio mišljenja roditelja

Posjeti missMAMA