Mama nakon carskog reza: 'Kao da me pregazio bus'

Instagram/houseofwhite_
Blogerica i mama dviju kćeri, otvoreno je podijelila svoje iskustvo carskog reza uz fotografiju snimljenu netom nakon poroda
Vidi originalni članak

Ako ste imali carski rez, postoji nekoliko stvari za koje znate da su istinite. Postoji rana. Ta rana boli. I ta rana izgledala je dosta neugodno u danima nakon rođenja djeteta. Ako nikad niste imali carski rez, možda ne znate točno kako to ide, ali jedna je mama vrlo iskreno podijelila svoje iskustvo na društvenoj mreži. 

stop cenzuri majčinstva Iskustvo majke: "Moj ožiljak predstavlja najbolji dan u mom životu"

Blogerica Olivia White koja piše o roditeljstvu podijelila je svoju priču na Instagramu. Ona je objavila selfie odmah nakon carskog reza iz kuta kojeg većina mama ne bi htjela vidjeti sliku, barem prvih nekoliko tjedana nakon poroda.

Njezina fotografija pokazuje svježu ranu carskog reza u svom 'punom sjaju'. "Gledajte, znam da to možda nije moj najbolji kut (ili zapravo je?), ali koja mama ne bi okinula selfie nakon porođaja da vidi gdje su vas odrezali i izvukli van cijelu osobu."

Puno mama možda ne bi okinule ovakvu fotografiju, ali to ne znači da nešto nije u redu s drugim mamama koje bi. Zapravo, to je prilično fantastično. Većina žena ne zna što ih očekuje nakon carskog reza i priče poput ove bi mogle pomoći šoku kad se prvi put suoče sa stvarnošću nove situacije. "To je ono kako zaista izgledate nekoliko sati nakon carskog reza. Svatko tko misli da je to jednostavan način, neka pokuša imati 15 cm duboku ranu u trbuhu..." 

ogorčena mama 'Misliš da je carski rez lakši način? Pogledaj ove fotografije'

Olivia također spominje taj neugodan osjećaj nakon što ste "ušivenim zajedno s ribičkom žicom dok se osjećate kao da vaši vitalni organi pokušavaju pobjeći!" Nema ništa nalik tome kad stojite nakon operacije i osjećate sve vaše unutrašnje dijelove koji se vraćaju u svoj uobičajen prostor.

Također spominje kako će prema svom ožiljku gajiti ljubav cijeli život i naglašava kako ne žali ni za čime. "Ne bih to promijenila! Jer kad ne bi bilo moguće da rodim na ovaj način, moja djeca danas možda ne bi bila ovdje." Bilo kako bilo, mame koje su prošle carski rez, znaju da nije poput šetnje u parku uz lagani povjetarac i zbog toga su prave zvijezde.

 

Posjeti missMAMA