Imaš višak izdojenog mlijeka? Pogledaj što sve možeš napraviti!

Instagram/soapreme.by.isa
Imaš li majčinog mlijeka više nego beba može popiti, ovdje je 5 pomalo čudnih načina kako ga iskoristiti. Neke žene to prakticiraju dok se druge zgražaju
Vidi originalni članak

Majčino mlijeko nazivaju najmoćnijom hranom na svijetu zbog hranjivih tvari, vitamina, minerala, masnoća i drugih nutrijenata.

Dovoljno je pogledati u bilo koju online grupu mama i naći ćete mamu koja je prvak u iscjeljujućoj moći majčinog mlijeka, sugerirajući njezinu uporabu kako bi zacijelili bolne bradavice kod majke ili izliječili konjunktivitis, infekcije uha, ekcem, akne na bebama... No, čini se da su neke majke otišle korak dalje. Zvučat će ti možda čudno, ali neke mame na razne načine svoje mlijeko pretvaraju u neke poprilično 'zastrašujuće' stvari. 

Youtube video Reakcije odraslih kad probaju majčino mlijeko

Pogledaj ove kreativne, genijalne ideje. Ne predlažemo ti da pokreneš vlastitu Etsy stranicu, ali nemoj prosuđivati ako ti ove ideje izazovu interes.

Nakit

Od majčinog mlijeka je moguće napraviti nakit. Nicola Kamminga iz Velike Britanije posebnom tehnikom pretvara svoje mlijeko u nosiva umjetnička djela. Od toga je napravila unosan posao pa nakit izrađuje i za druge majke.

Sladoled

Sladoled od majčinog mlijeka nije nešto što će te oduševiti, ali ako tvoje dijete nije više isključivo dojeno, a odbija bocu, sladoled od majčinog mlijeka može biti ukusna poslastica. Mame jednostavno pomiješaju malo majčinog mlijeka s ledom. Neke mame čak i dodaju neko voće poput banane kako bi sladoledu dali novi okus. 

Sapun

Majčino mlijeko savršeno je za čišćenje kože, a osim toga će je omekšati jer sadrži esencijalne proteine, aminokiseline i vitamine.

Sir

Prije par godina glavni kuhar jednog restorana u New Yorku Daniel Angerer i njegova žena Lori, iznenadili su svoje goste uvrštavanjem u ponudu posebnog sira rađenog od majčinog mlijeka. U ovaj eksperiment upustili su se, nakon što im je u kućnom hladnjaku ponestalo mjesta za majčino mlijeko koje su čuvali za svoju kćer. Daniel je objavio i recept, koji uključuje 4 šalice mlijeka, jogurt, sirište i morsku sol, za specijalitet koji je nazvao ˝Sir od majčinog mlijeka˝, dodajući da ga može probati svatko zainteresiran, sve dok zalihe traju.

Losion

Osim za hranjenje beba, majčino mlijeko se može koristiti i za njegu ako ga iskoristite za pravljenje kreme. Majčino mlijeko u vidu losiona može se koristiti za njegu bebine kože protiv ekcema, osipa od pelena, ali i za stariju djecu i odrasle osobe za liječenje akni. 

 

 

Posjeti missMAMA