Hranjiva i ukusna prehrana temelj je zdravog odrastanja

Promo
Priprema obroka jedna je od najčešćih aktivnosti u svim domaćinstvima, u kojoj mnogi uživaju i opuštaju se dok spravljaju ukusna jela za članove svoje obitelji ili prijatelje. No, kuhanje može postati izniman izazov ako je riječ o zahtjevnoj publici, kojoj je teško udovoljiti i koja je izbirljiva kad je riječ o namirnicama, začinima i okusima
Vidi originalni članak

Kad se malo bolje razmisli, ima li zahtjevnije publike od male djece, koja se još ni ne mogu izraziti te dati roditeljima do znanja što vole jesti, a što ne, koje im namirnice odgovaraju i koji ih okusi vesele?

Najteže je kuhati za najmlađe

Najmlađi članovi obitelji tek su svladali nove motoričke vještine, razvili koordinaciju ruku, očiju i usta i naučili kako se koristiti sasvim drugim mišićima u ustima kako bi progutali hranu ili je izbacili iz usta. A u svemu tome tek otkrivaju prve okuse i razmatraju što im se od njih sviđa, a što ne, u čemu će uživati, a što će nevoljko pojesti samo da bi udovoljili mami i tati koji strpljivo drže žlicu i mole da uzmu „samo još jedan zalogaj“.

Očuvanje okusa i hranjivih sastojaka

Kako bi mališani jeli raznovrsno i hranjivo, ključ je u pravilnoj termičkoj obradi hrane, a stručnjaci će se složiti kako je najbolji način za očuvanje hranjivih sastojaka, teksture i okusa priprema obroka kuhanjem na pari. No, takav način kuhanja iziskuje vrijeme i strpljenje, kojih roditeljima male djece često nedostaje. Rješenje donosi Philips Avent u svom praktičnom uređaju koji kombinira mikser i kuhalo na jedinstven i inovativan način te tako roditeljima olakšava svakodnevnu pripremu ukusnih i hranjivih obroka prilagođenih potrebama djeteta.

Philipsov 4-u1 uređaj za pripremu zdrave hrane pruža četiri funkcije za pripremu obrokakuhanje na pari, miksanje i usitnjavanje, odmrzavanje i podgrijavanje – a zahvaljujući njegovoj funkcionalnosti svaki se roditelj samo jednim okretanjem vrča pretvara u vrsnog kuhara. Tako je, korištenje tog uređaja začuđujuće je jednostavno, samo je potrebno očišćene i narezane namirnice staviti u vrč, dodati vodu te pokrenuti funkciju kuhanja na pari, a potom okrenuti vrč naopako i uključiti mikser. U tren oka voće, povrće, meso, riba, mahunarke i druge namirnice pretvaraju se u ukusne kašice željene gustoće i teksture, od fino izmiješanih za najmlađe do kompaktnijih i grudastih za one malo starije.

Jednostavno, brzo i praktično

Osim što jamči sjajne rezultate sa svakom pripremom obroka, Philipsov 4-u-1 uređaj za pripremu zdrave hrane uvelike olakšava svakodnevicu mamama i tatama zahvaljujući praktičnosti pri uporabi. Tako će završetak kuhanja popratiti zvučni signal pa nije potrebno stajati uz uređaj i čekati da kuhanje završi, a vrč zapremnine 1000 ml dovoljno je velik za pripremu četiriju obroka za mališane te spremanje viška u hladnjak ili zamrzivač za kasnije. Vrč i mješalica prikladni su za pranje u perilici posuđa, a spremnik za vodu lako je dostupan za čišćenje i punjenje svježom vodom kako bi se hrana svaki put pripremala na čistoj pari. 

Recepti i radionice za inspiraciju

U osmišljavanju obroka korisnicima Philipsovog 4-u-1 uređaja za pripremu zdrave hrane uvelike će pomoći i praktična kuharica koja se dobiva uz uređaj, podijeljena u četiri faze prema dobi djeteta. U njoj je pregršt raznolikih recepata i korisnih savjeta poznate dječje nutricionistice i stručnjakinje za prehranu dr. Emme Williams, uz pomoć kojih se kod djeteta stvaraju temelji za dobre prehrambene navike za čitav život. Za dodatnu inspiraciju Philips uskoro organizira i besplatne radionice na kojima će Nataša Brnas, magistra sigurnosti hrane, poduzetnica i mama, pokazati roditeljima kako koristiti Philipsov 4-u-1 uređaj u uvođenju krute hrane svojim mališanima. Podučit će ih i kad je najbolje krenuti s uvođenjem dohrane, koje namirnice pritom koristiti i kako ih kombinirati  u ukusnim i maštovitim kašicama. Nataša svoj profesionalan razvoj, ali i privatan život i roditeljstvo, temelji upravo na prehrani i dohrani najmlađe djece i otkrivanju najboljih načina za usađivanje i usvajanje dobrih prehrambenih navika od najranije dobi. Svjesna da su mlade majke uz pregršt informacija često samo još više zbunjene, Nataša na jednostavan način prenosi znanje roditeljima o važnosti pravilne prehrane te postavljanju kvalitetnih temelja kako bi djeca kasnije i sama znala birati ono što ih čini sretnima i zdravima. 

Održat će se 3 termina besplatnih radionica pa Philips poziva sve mame i tate željne novih kulinarskih znanja i avantura da se prijave i postanu pravi chefovi u očima svojih najmlađih gurmana koji tek počinju otkrivati svijet krute hrane.

Datumi održavanja radionica:

25.04.2017. 17:30h
09.05.2017. 10:30h
19.05.2017. 10:30h

Mjesto odvijanje radionica:

Radionice će biti održane u ugodnim i prozračnim prostorima Enzita Heksagonu na Zagrebačkom velesajmu, u paviljonu 14a. Ako dolazite automobilom, pozivamo Vas da iskoristite dva sata besplatnog parkiranja na parkiralištu uz paviljon, na koje se ulazi s Avenije Dubrovnik prolaskom kroz rampu smještenu pored paviljona 12 (u kojem je salon namještaja).

Prijava na radionicu

Prijavu na radionicu možete napraviti preko maila: radionicauvodenjehrane@gmail.com

Molimo Vas da u prijavi napišete ime i prezime, telefonski broj i datum radionice kojoj želite prisustvovati. Više informacija o radionicama i prijavi možete naći na linku

Posjeti missMAMA