Dvije mame: Obje doje svoju bebu

Facebook/This Morning
Australski par, Claire i Steph Eden-Mcllroy, postale su mame u siječnju, a svoju kćerkicu doje naizmjenično
Vidi originalni članak

Možda vam vaš partner pomaže pripremiti bočice s mlijekom. Možda on čak ustaje usred noći kako bi nahranio bebu. No, Claire Eden-McIlroy i Steph Eden-McIlroy postigle su tzv. #relationshipgoals: One naizmjence doje svoju četiri tjedna staru kćerkicu. Australski par, koji je zajedno već pet godina, dobile su bebu LJ u siječnju, uz pomoć donatora sperme. Claire, koja je rodila, kaže kako je Steph počela istraživati o dojenju čim je saznala da je to jedna od opcija.

"Čak i da niste trudni, i dalje možete njegovati i hraniti svoje dijete sa svojim tijelom", rekla je Claire. "To je za nju način da se poveže s djetetom, ali i pomogne meni." Dakle, kako istrenirati svoje tijelo za proizvodnju mlijeka ako niste rodili?

Certificirana konzultantica za dojenje, Stephanie Nguyen, rekla je kako je to definitivno moguće: "Konzultiram se s mnogo majki koje planiraju usvojiti bebu te smo došli do plana kako inducirati izlučivanje mlijeka"

YouTube video Viralni hit: Tata doji svoju malu djevojčicu

Kako piše Daily Mail, Steph ispumpava mlijeko svaka dva sata i uzima bilje piskavice za poticanje opskrbe, no konzultantica Nguyen kaže da to obično nije dovoljno: "Ja radim propisani plan skrbi koji uključuje popis kontracepcijskih pilula, piskavicu, Domperidon (lijek koji je na recept dostupan iz Kanade) i puno pumpanja s bolničkom pumpicom", objašnjava. "Jednom kad beba stigne, stavljanjem bebe na dojku, kao i dodatno pumpanje, može pomoći u održavanju i većoj količini mlijeka."

Za ovaj par, zajedničko dojenje čini se kao idealna odluka. "To je potpuno prirodno i ugodno, nešto što radimo svaki dan u našoj kući i na taj način smo željele podići svijest o istospolnim roditeljima", kaže Claire, a fotografkinja Lacey Barratt pomogla im je u podizanju te svijesti. 

Posjeti missMAMA