Četiri sestre slave rođendan na isti dan, a nisu četvorke – i ne, ovo nije pitalica!

Instagram
Život nekad piše uistinu nevjerojatne priče i čini se da iz dana u dan zapravo samo dokazuje da je ono za što bismo rekli da je nevjerojatno – zapravo ipak moguće. Nekad su to velike i važne stvari, a nekad sitnice koje su jednostavno simpatične.
Vidi originalni članak

Život nam nekad jednostavno želi dokazati da smo u krivu kad kažemo da je nešto jednostavno nemoguće. Kad se dogodi da se poklope neki, kako bi današnji klinci rekli 'potpuno random' datumi u obitelji, na primjer, uvijek nam to zvuči pomalo nevjerojatno. Kad, na primjer, mama rodi dijete na svoj rođendan ili kad rodi oboje djece na isti datum s razmakom od nekoliko godina.

Mala vjerojatnost 1 na 48 milijuna: Beba rođena na isti datum kao i roditelji

A što kažeš na četvero djece rođene na isti datum? Odnosno, točnije, četiri sestre rođene na isti datum, kroz razdoblje od devet godina? Da, u obitelji Lammert svake godine postoji jedan dan koji je posebniji od ostalih — to je 25. kolovoza, a ove godine je postao još posebniji, ako je to moguće. Ove je godine na taj datum rođena četvrta djevojčica, kao poklon svojim trima sestrama za rođendan.

Da stvar bude još bolja, razlika u godinama između sestara je točno po tri godine! Sophia ima 9 godina, Giuliana ima 6, Mia 3, a Valentina, rođena ovog kolovoza, stara je sad tek 2,5 tjedna – i sve sestrice slave rođendan na isti datum.

„Još uvijek sam iznenađena“, rekla je njihova majka, 35-godišnja Kristin Lammert iz Južne Karoline. Beba Valentina trebala je stići 25. rujna, a stigla je mjesec dana ranije, točno na rođendan svojih sestara. Ipak, jedna osoba nije bila nimalo iznenađena: starija sestra Sophia.

Samo nekoliko dana prije nego što je Valentina stigla, Kristin je snimila svoju najstariju kćer dok je izgovarala svoju želju: da njezina sestrica stigne na zajednički rođendan sestara Lammert – ili na termin porođaja.

„Želim zdravu, blagoslovljenu sestricu 25. kolovoza ili 25. rujna“, rekla je Sophia u videu, a mama je prepričala. Kad je seka stigla na taj datum, Sophia je to „znala“ i bila je uvjerena da posjeduje neku čaroliju.

Ono što će mnogi pomisliti i poželjeti reći, moramo preduhitriti: nijedan od Kristininih poroda nije bio zakazan carski rez ili zakazana indukcija, tako da je činjenica da su sve četiri rođene na isti dan samo puka slučajnost.

Šanse da se više braće i sestara rodi na isti dan su „izuzetno rijetke“, rekla je za Today.com ginekologinja Christine Greves, te istaknula da Guinnessov rekord drži obitelj koja ima petero braće i sestara rođenih na isti dan, za što postoji šansa otprilike jedan od 17 milijardi. Možda bi obitelj Lammert mogla izazvati ovaj rekord…

Malena Valentina je, inače, stigla mjesec dana ranije nakon što je mami Kristin pozlilo zbog preeklampsije koja joj je ranije dijagnosticirana. Kasnije taj dan stanje se pogoršalo i pretpostavili su svi da će beba stići ranije. Rodila se idući dan.

Valentinino rođenje nije pokvarilo rođendanske planove njezinih starijih sestara. Naime, Sophia je toliko dugo i tako često govorila da će se Valentina roditi 25. kolovoza da mama Kristin nije imala izbora, nego proslaviti njihove rođendane vikend ranije.

Nekad te život baš iznenadi, i to ovako slatko i simpatično – gotovo za Guinessovu knjigu rekorda!

A, događa se – očito! Jedna proslava za sve: Mama, tata i kći rođeni na isti datum!

Posjeti missMAMA